Cseh Katalin kifakadt: az Európai Parlamentben panaszolta be Magyarországot + videó

Ismét Magyarországot támadta a balliberális politikus az Európai Parlamentben, ezúttal a konzultációt és a plakátkampányt kifogásolta.

2023. 11. 23. 15:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten az egyik tagállamunkban, adófizetők pénzéből finanszírozott hivatalos kormányzati kampány indult, amely személyesen a bizottság elnökét gyalázza, és nyilvánvaló hazugságokat terjeszt az unióról – így kezdte európai parlamenti felszólalását Cseh Katalin, a baloldali Momentum politikusa. A képviselő teljesen kifakadt azon, hogy a kormány konzultációt indít. 

 A kampány az EU elnökét a Soros család barátjának állítja be azzal a szlogennel, hogy: „Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!”

A liberális Renew Europe pártcsalád képviselője arról panaszkodott, hogy ezt minden egyes magyarországi háztartásnak postázzák, az óriásplakátokat pedig már országszerte kihelyezték. – Ez nem politika, ez egy gyalázatos lejárató kampány, egy dezinformációs támadás az Európai Unió ellen. Ez a ház volt az, amely a tanács javaslata alapján megválasztotta a bizottság elnökét, nem holmi Soros családi összeesküvés – magyarázta a liberálisok bizonyítványát Cseh Katalin. 

Úgy vélte, az uniós jogszabályokat a társjogalkotók hozzák, nem holmi globális háttérhatalmak, és ha nem ítélik el ezeket a „mérgező hazugságokat”, akkor azok alapjaiban rongálják az uniót. Arra kérte az EU-bizottságot és a parlamentet, hogy határozottan lépjenek fel ezzel a „szégyenletes kampánnyal szemben, tényekkel cáfolják a hazugságokat”. Cseh Katalin szerint az ő felelősségük, hogy megvédjék intézményeik integritását. 

 

„Cseh Katalin Alex Soros védelmére kelt”

– Cseh Katalin fejhangon sipítozva kelt Alex Soros védelmére az EP-ben. Van az a pénz, amiért még ezt is meg tudják tenni a hazájukkal szemben. Ennyi – kommentálta a felszólalást közösségi oldalán Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője egy korábbi bejegyzésében azt is rögzítette, hogy Magyarország szuverenitását minden eszközzel meg fogják védeni.

Borítókép: Cseh Katalin beszédet mond egy korábbi egy kampányrendezvényen (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.