Egy magyar városban a legolcsóbb a sör egész Európában

Ha a lehető legolcsóbban szeretnénk sörhöz jutni, akkor van egy jó hír. Egy nemzetközi összehasonlító oldal szerint annyira jutányos áron csapolják a „folyékony kenyeret” egy magyar városban, hogy annak egész Európában nincs versenytársa.

Forrás: Mindmegette2023. 11. 15. 16:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Daily Mail gondolt egyet, és felkutatta Európa legolcsóbb és legdrágább sörözőit. Az eredmény meglepő, hiszen a Numbeo nemzetközi adatbázis információi szerint Debrecenben csapolják a legkedvezőbb áron a „folyékony kenyeret”.

Ez számosítva annyit tesz, hogy a kelet-magyarországi nagyvárosban mindössze 92 pennyt, azaz alig 400 forintot kell fizetni fél liter sörért. A lap kiemeli, hogy ez az árcédula hatszor alacsonyabb összeget mutat, mint a londoni átlagár, mivel ott 6,08 fontért, azaz több mint 2600 forintért csapolnak. Hogy melyik kocsma árulja ilyen áron a sörét, azt nem tudni.

Magyarország a 61. helyen végzett összetettben a sörárak mezőnyében.

A dobogó második fokát egyébként Moldova fővárosa, Kisinyov foglalja el, ahol egy korsóért 1,13 dollárt, azaz 490 forint körüli összeget kérnek el, őket pedig szintén egy magyar nagyváros követi, ami nem más, mint Szeged.

Ha viszont az izlandi Reykjavík városában jönne meg a kedv egy laza sörözésre, akkor nem árt felkötni a gatyát, hiszen mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Ott ugyanis megközelítőleg 8,21 fontot, azaz több mint 3500 forintot kérnek el fél literért – írja a Mindmegette.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.