Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Egyre több intézményben rendelnek el látogatási tilalmat idehaza

Magyar Nemzet
Forrás: Feol, Sonline
2023.11.29. 13:35 2023.11.29. 13:37
Egyre több intézményben rendelnek el látogatási tilalmat idehaza

Látogatási tilalmat rendeltek el november 28-tól a Kaposi Mór Oktatókórházban – adta hírül a Sonline, miközben a Feol arról számolt be, hogy ideiglenes látogatási tilalmat vezettek be a székesfehérvári Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény Rákóczi utcai épületében. 

Hozzáfűzik, a női és a férfi osztály épületében a halmozottan előforduló felső légúti megbetegedések miatt, az intézmény orvosával egyeztetve látogatási tilalmat rendeltek el. Az ellátottak és a dolgozók védelme céljából hozták meg az intézkedést, amelynek feloldásáról tájékoztatást adnak. 

A kaposvári eset pedig úgy derült ki, hogy a portál egy olvasója jelezte, hogy hétfőn műtötték és kedden már nem engedték be a kórházba a hozzátartozóit. A portál megkeresésére a kaposvári kórház arról tájékoztatott, hogy 

november 28-tól visszavonásig részleges látogatási tilalmat rendeltek a vírusos megbetegedések további terjedésének megelőzése céljából.

A korlátozás érinti a kardiológiai osztályt, a mozgásszervi rehabilitációs osztályt, a klinikai onkológiai osztályt és a sugárterápiás egységet, valamint a baleseti sebészeti osztályt is – részletezték. 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.