Eladták a főnökük disznóit, mert úgy gondolták, fizetéskiegészítésre van szükségük

Ez is egyfajta megoldás.

Forrás: Police2023. 11. 28. 13:57
Close-up,Of,A,Pig,Playing,In,A,Play,Yard,,Thailand
714538813 Fotó: chadin0
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Tiszacsege térségében található sertéstelep képviselője tett bejelentést szeptember 10-én arról, hogy eltűnt tőlük öt sertés – írja a rendőrségi portál. A rendőrök hamar rájöttek, hogy ott dolgozók is részt vehettek a bűncselekmény elkövetésében.

Utóbb aztán kiderült, hogy a cég egyik alkalmazottja volt az értelmi szerző. Keresett egy vevőt, akit a telephelyre hívott a megbeszélt időpontra, majd szólt öt kollégájának, hogy segítsenek az állatokat felterelni a szállítóra. Elmondta nekik, hogy erről az üzletről a vezetőség nem tud, de biztosította őket arról, hogy mindenki megkapja a fizetséget a közreműködésért. 

A vevő megérkezésekor a hitelesség és a pontos elszámolás miatt mind az öt malacot lemérték, majd felterelték az utánfutóra.

Gyanúsítotti kihallgatásán a 47 éves férfi részletes beismerő vallomást tett, azt mondta, hogy a fizetésüket akarta kicsit kiegészíteni. A rendőrök az állatokat megtalálták és visszaadták a gazdaság tulajdonosának. 

Az ötletgazdával és társaival szemben lopás vétség miatt folytatott nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.