Elesett az M1-es, több mint tízkilométeres a torlódás

Balesetek és munkálatok is lassítják a haladást az ország útjain.

Forrás: MTI, Útinform, BRFK2023. 11. 22. 12:05
null
Hegyeshalom, 2018. január 6. Jármûvek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendelkezésre álló adatok szerint az M1-es autópálya bal pályatestének 23-as kilométerszelvényénél, Páty közigazgatási területén egy nyerges szerelvény pótkocsija a reggeli órákban az oldalára borult. Az elsődleges információk alapján a balesetben személyi sérülés nem történt.

A baleset miatt lezárták a külső forgalmi sávot, a forgalom a belső sávon halad – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rendőrség később tudatta, hogy a műszaki mentés idejére a bal pályatest valamennyi forgalmi sávját lezárták, a Budapest felé haladó forgalmat a herceghalmi csomópontnál az 1-es számú főútra terelték. Az Útinform jelentése szerint a szakaszon

a torlódás 10-11 kilométeres.

Az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a 16-os kilométernél lévő M0-s autóúti csomópontban fix munkavégzés folyik. Emiatt nem lehet ráhajtani az M0-s autóútra az M5-ös autópálya irányába. Kerülni az M1-es autópályán továbbhaladva, a következő, a 22-es kilométernél lévő Sasfészek-tó pihenőhelyen keresztül, visszafordulva lehet a főváros irányába az M0-s autóútra.

Fontos tudnivaló, hogy a munkavégzés miatt az M0-s autóúton az 1-es főúti csomópontban nem lehet sem felhajtani, sem lehajtani. Kerülni az 1-es főúton a 14-es kilométernél, a Törökbálint/Budakeszi csomóponton keresztül, az M7-es autópálya–M0-s autóút útvonalon lehet.

Az M3-as autópálya bevezető szakaszán, a 11-es és a 10-es kilométer között a berendezések karbantartása folyik, torlódik a forgalom.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Székesfehérvár elkerülő szakaszán a burkolatot javítják. A 62-es és a 63-as kilométer között csak a belső sáv járható, három kilométeres a torlódás.

A 21-es főúton, Salgótarján belterületén kigyulladt egy kamion. Az 59-es kilométernél a Hatvan felé vezető oldalon egy sávon megindult a forgalom.

A 46-os főúton, Szeged külterületén két személyautó ütközött össze. A 4-es kilométernél félpályás lezárás van érvényben.

A magyar–ukrán határszakaszon, a 4-es főúton a Záhony határállomás előtt, az erős tranzitforgalom miatt öt kilométert meghaladó kamionsor alakult ki.

A Duna magyar–szlovák határszakaszán Neszmély és Dunaradvány között a magas vízállás miatt leállt a komp.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.