Elhunyt édesanyja dolgaival annak iratait is kidobta, lebukott az illegális hulladéklerakó

Több veszélyes hulladékkal együtt édesanyja dolgait is kiöntötte a városhatárba egy férfi.

Forrás: Marcali Járási Ügyészség2023. 11. 06. 9:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A város határába rakta le néhai édesanyja dolgait, valamint több veszélyes hulladékot is egy férfi, vádat emelte ellene – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében a Marcali Járási Ügyészség.

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség

A férfi januárban elhatározta, hogy a vele közös háztartásban élt édesanyjának feleslegessé vált holmijaitól megválik. Mindezt úgy valósította meg, hogy 

az elhunyt asszony ruháit, háztartási eszközeit, személyi és egyéb hivatalos iratait, valamint a saját mikróhullámú sütőjét és olajjal szennyezett kannáit Marcali külterületére vitte egy platós gépkocsival.

A férfi az önkormányzat tulajdonában lévő, aljnövényzettel borított területen a két-három köbméter, részben veszélyes hulladékot tartalmazó dolgokat engedély nélkül lerakta, majd elhajtott a helyszínről.

A marcali rendőrök azonban a szemétben talált iratok alapján az elkövetőt hamar kézre kerítették,

aki beismerte a bűncselekmény elkövetését, majd elszállította a hulladékot.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában az egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűntett miatt a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.