Elütötték az idős férfit, egy szolgálaton kívüli határvadász segített rajta

A kiskunhalasi balesetben az idős gyalogos több métert repült, a mentők és a rendőrök is időben a helyszínre értek.

Forrás: police.hu2023. 11. 08. 12:54
null
Szeged, 2022. augusztus 30. Határvadászok oktatása a Rendõrségi Oktatási és Kiképzõ Központ rendõrképzõ akadémiáján a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban 2022. augusztus 30-án. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy szolgálaton kívüli határvadász segített annak az idős férfinak, akit elgázoltak Kiskunhalason. Szolgálatát követően éppen hazafele tartott múlt hét csütörtökön este Kara Sándor Richárd határvadász tizedes, amikor Kiskunhalason egy járdán fekvő, idős férfira lett figyelmes. Mint azt a közelben lévő járókelők elmondták, egy autó gázolta el – olvasható a police.hu-n.

A sérült kritikus állapotban, eszméletlenül feküdt a földön, feltehetően fejsérülést szenvedett.

A határvadász stabil oldalfekvésbe helyezte, miközben folyamatosan beszélt hozzá, és igyekezett felrázni. Miután az idős férfi magához tért, nagyon zavart volt és nehezen kommunikált. Arra sem emlékezett, hogy mi történt vele.

Közben egy járókelő hívta a 112-t, majd átadta a telefont a határvadásznak, aki onnantól kezdve egészen a mentők és a rendőrök kiérkezéséig folyamatosan tartotta a kapcsolatot a hívásfogadó központtal. 

Emellett igyekezett végig ébren tartani a sérültet, nehogy ismét elveszítse az eszméletét.

Közben a járókelők segítségével biztosította a helyszínt is, és nem engedte, hogy a gépkocsivezető, aki a balesetet okozta, arrébb álljon az autójával.

Aztán átadta a helyszínt a rendőröknek, és a mentők elszállították a sérültet. Tettével a tizedes kivívta parancsnokai elismerését is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.