Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Fegyházba került a buszsofőrre támadó taxis + videó

Elfajult a közlekedési vita.

2023. 11. 28. 17:37
ököl, ütés Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az első fokon kiszabott két év fegyházbüntetést és két év közügyektől eltiltást annak a férfinak az ügyében, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt volt folyamatban eljárás írta a jogerős ítéletről a Fővárosi Törvényszék.

Az ítélet szerint a taxisofőrként dolgozó terhelt 2019. december 28-án a délutáni órákban Budapesten közlekedett, amikor az egyik körforgalmat elhagyva a záróvonalon áthaladva besorolt egy autóbusz elé. A manőverrel hirtelen fékezésre kényszerítette a busz vezetőjét – az ügy II. rendű vádlottját, akivel szemben az eljárás első fokon jogerősen lezárult. Amikor a közlekedési lámpa piros jelzése miatt mindketten megállásra kényszerültek, az autóbusz vezetője számon akarta kérni a taxist a korábbi közlekedési szituáció miatt. 

A taxisofőr ekkor még a taxiban ülve leköpte a buszsofőrt, aki erre válaszul megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját. A taxi sofőrje ekkor kiszállt az autóból, fellépett a buszra és a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, akit nekilökött a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely ennek hatására összetört.

Első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat mint többszörös visszaesőt 2022. november 25-én közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt két év fegyházbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte. A határozattal szemben a terhelt és védője jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a felülvizsgálat során úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályokkal összhangban lévő, törvényes ítéletet hozott. A törvényszék megállapítása szerint a cselekmény jogi minősítése a jogszabályoknak megfelelő, a kiszabott joghátrány pedig – annak időtartamát és végrehajtási fokozatát illetően is – elegendő és szükséges a büntetési célok eléréséhez. Az ítélet jogerős.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.