Feljelentette a Momentum politikusát a XVII. kerületi polgármester + videó

Feljelentette a Momentum politikusát a XVII. kerületi polgármester, miután Gergely Bálint vörös festékkel öntötte le a Fidesz-iroda lépcsőjét. Horváth Tamás a Hír TV-nek elmondta: az ellenzéki politikus úgy okozott kárt, hogy tagja a kerületi vagyongazdálkodási bizottságnak, ezzel Gergely Bálint méltatlanná vált a tisztségére.

Forrás: Hír TV2023. 11. 05. 19:49
Gergely Bálint Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vörös festékkel öntötte le a Fidesz XVII. kerületi irodájának lépcsőjét a Momentum politikusa, aki az 1956-os forradalom leverésének évfordulójára időzítette az akciót. Gergely Bálint közölte: az ellen tiltakozott, hogy a kormánypárt nem emelt hangot a forradalmárokat lefasisztázó orosz tankönyv ellen.

– Úgy tűnik, hogy ők egyetértenek a putyini Oroszország narratívájával, miszerint a magyar szabadságharcosok fasiszták voltak. Mi, rákosmenti momentumosok úgy gondoljuk, ezen a napon hősök vére folyt és nem fasisztáké. Szeretnénk egy kicsit emlékeztetni a nézőket – jelentette ki Gergely Bálint.

A városrész fideszes polgármestere felháborítónak nevezte az akciót. – Október 23-án már egy feliratot helyeztek el az irodánk falán Putyin kutyái címmel – mondta a Hír TV-nek Horváth Tamás, aki rendőrségi feljelentést tett az ügyben.

Gergely Bálint tagja a vagyongazdálkodási bizottságnak az önkormányzatnál, ezért is felháborító, mert önkormányzati vagyont rongált meg. Úgyhogy kezdeményezni fogom a bizottságból való kivételét az ellenzéki frakciónál, hiszen nem méltó rá, hogy a vagyongazdálkodási bizottság tagja legyen

– közölte Rákosmente polgármestere.

Nem ez volt a Momentum első ilyen akciója. Október 23-án ugyancsak vérvörös festéket használtak, amikor leöntötték a karmelita kolostor kordonjait.

Borítókép: Gergely Bálint akció közben (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.