időjárás -4°C Barbara , Borbála 2023. december 4.
logo

Fémkeresővel szedték össze a régi pénzeket, százmilliós értékű régészeti leletet gyűjtöttek

Forrás: MTI
2023.11.20. 14:49 2023.11.20. 14:55
Fémkeresővel szedték össze a régi pénzeket, százmilliós értékű régészeti leletet gyűjtöttek

Szakértői vélemények alapján százmillió forintot is meghaladó értékű régészeti leletet foglalt le a rendőrség, három ember ellen eljárás indult. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n hétfőn azt közölte: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a Nemzeti Védelmi Szolgálat múlt csütörtökön 28 helyen tartott összehangolt akciót 91 rendőr részvételével, szaktanácsadók bevonásával. 

Lefoglalt régészeti leletek
Lefoglalt régészeti leletek. Forrás: Police.hu

A nyomozók több mint tízezer pénzérmét, csaknem ezer régészeti tárgyat, köztük fibulákat, ékszereket, továbbá tucatnyi fémkereső eszközt és két antik fegyvernek látszó tárgyat találtak – tették hozzá. 

Kitértek arra, hogy a rendőrök üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett lopás elkövetésének gyanúja miatt folytatnak eljárást. Több mint húsz emberrel szemben intézkedtek, közülük eddig három férfit hallgattak ki gyanúsítottként. 

Vajda Eszter, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a feltételezett elkövetők 

az értékes tárgyak döntő részét fémkeresővel találták, és azokkal kereskedtek.

Az ilyen talált tárgyak a vonatkozó jogszabályok szerint az állam tulajdonát képezik, és nem hozhatók kereskedelmi forgalomba.

 

Borítókép: A lefoglalt leletek. Forrás: Police.hu

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.