Figyelmeztet az osztrák napilap: tálib harcosok lettek az embercsempész maffia vezérei

Magyarország 2015 óta próbálja felnyitni a nyugati tagállamok szemét migrációs politikájuk veszélyeire.

2023. 11. 21. 7:15
magyar-szerb határ
Szabadka, 2023. szeptember 12. A szerb belügyminisztérium felvételén szerb rendőrök őrizetbe vett illegális bevándorlókat kísérnek a magyar határ közelében, Szabadkánál 2023. szeptember 12-én. A szerb csendőrség és a terrorizmus felszámolásáért felelős különleges egység tagjai migránscsoportokat fogtak el a Szabadka környéki erdős területeken, a rajtaütésen több lőfegyvert is elkoboztak a határsértőktől. A szerb hatóságok azt követően kezdték meg az illegális bevándorlók felkutatását célzó akciójukat, hogy a napokban több fegyveres leszámolás is történt a migránsok között. MTI/AP/Szerb belügyminisztérium Fotó: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legolvasottabb osztrák napilap és hírportál, a Kronen Zeitung vezető hírként számolt be arról, hogy sikerült beletekintenie abba a magyar titkosszolgálat által készített jelentésbe, amelyben arra figyelmeztetnek, hogy Afganisztánból származó tálib harcosok vették át az irányítást a balkáni útvonal embercsempész-hálózatában – vette észre a Ripost.

 

Jól fizet az embercsempészet

Mint ahogy a Magyar Nemzet is beszámolt róla, a magyar titkosszolgálati jelentésből kiderült: a vajdasági embercsempészek közvetlen kapcsolatban állnak a tálib kormánnyal. A Migrációkutató Intézet igazgatója, Marsai Viktor a lapunknak adott interjúban rámutatott: „Felfoghatatlan mennyiségű pénz van az embercsempészetben, a tálibok megpróbálják teljesen az ellenőrzésük alá vonni a déli határnál tevékenykedő bűnözői hálózatot”.

Marsai Viktor kiemelte, hogy az elmúlt évek európai terrortámadásaiból világosan látszik, hogy a bevándorlás komoly terrorkockázattal jár, ezt a nemrég nyilvánosságra hozott magyar titkosszolgálati jelentés is megerősíti.  Németországban a helyi titkosszolgálatok tízezer körülire teszik a potenciális terroristák számát.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György ezzel kapcsolatban nemrégiben arról beszélt, az EU elhibázott migránspolitikája miatt már a tálib titkosszolgálat, kormány és az afgán embercsempészek döntik el, ki léphet Európába. Emlékeztetett, már 2015 óta nyilvánvaló, hogy összefüggés van az illegális migráció és a terrorizmus között. 

 

Közelebb van a terrorizmus, mint gondolnánk

Az utóbbi időben megsokszorozódtak a szerb határ mentén lévő fegyveres incidensek, az embercsempészek Kalasnyikovokkal felszerelve, szabadon sétáltak a határ szerb oldalán, és ha a helyiek megpróbáltak bemenni az erdőbe, útjukat állták és azt mondták nekik, hogy „ez itt már Afganisztán”.  A legutóbbi lövöldözésnek is három halottja volt, és több száz szerb rendőr vonult ki a magyar határhoz, ahol 4500 migránst fogtak el. 

Az elmúlt hetekben számos videó készült a magyar határnál, amelyen a 313-as szám látható, amely közismerten a tálibok szélsőséges katonai szervezetének kódját jelenti.

Tavaly decemberben két tálib harcost fogtak el a szerb kommandósok a szabadkai erdőben. Egyikük mesterlövész volt az afgán hadseregben, a gyanú szerint sorozatgyilkosságokat követett el, a másik terrorista pedig a tálibok tábornoka volt.

 

Magyarország kitart álláspontja mellett

Orbán Viktor korábban arra hívta fel a figyelmet, az illegális migránsoknak bármilyen beengedése oda vezet, hogy nem lehet biztonságban, nyugodtan, jólétben élni Magyarországon sem. A kormányfő kiemelte, Magyarország ezért is kéri Brüsszeltől, hogy ne erőszakoljanak rá olyan politikát, amely a nyugati tagállamokat tönkretette.

Orbán Viktor hozzátette: ez ellen harcolni kell, a jövő évi európai parlamenti választásnak ez lesz az egyik tétje. Kiemelte: Magyarországnak meg kell védenie a határait és meg kell védenie álláspontját Brüsszelben. 

Nem akarunk mini Gázákat Budapest kerületeiben, meg nem akarunk terrortámadásokat, meg bandaháborúkat, meg mindazt, amit látunk a nyugat-európai nagyvárosokban. A baj az, hogy ezt nem fogadják el

– mondta a miniszterelnök, aki nemrégiben megosztotta azt is, a migrációval kapcsolatban is elmondhatják a véleményüket a magyarok a nemzeti konzultáción.

 

Borítókép: A szerb csendőrség és a terrorizmus felszámolásáért felelős különleges egység tagjai migránscsoportokat fogtak el a Szabadka környéki erdős területeken, a rajtaütésen több lőfegyvert is elkoboztak a határsértőktől Szabadkánál 2023. szeptember 12-én (Fotó: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.