Három tucat rendőr csapott le a korrupt egészségügyi dolgozókra és temetkezési vállalkozókra + videó

Jobb helyzetbe hozták a temetkezési céget.

Forrás: Police2023. 11. 30. 11:28
rendőrautó
, villogó
illusztráció Fotó: Unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hosszú hónapokon át tartó nyomozás megállapításai szerint különböző temetkezési vállalkozások vezetői és alkalmazottai számtalan esetben adtak át pénzt egy egészségügyi intézmény dolgozóinak, hogy azok megszegjék kötelezettségeiket – adta hírül a rendőrségi portál. A halottkezelési dokumentációk kedvezőbb ütemezésével, ezáltal az elhunytak hűtési idejének csökkentésével volt kivitelezhető, hogy a temetkezéssel foglalkozó cég ügyintézési folyamatait jóval kedvezőbb feltételek mellett folytathassa le.

November 22-én több mint három tucat rendőr indult egyszerre a bűncselekménnyel kapcsolatban vizsgált emberek lak- és munkahelyeire. A kutatáson bizonyításhoz szükséges eszközöket foglaltak le, további információkat gyűjtöttek és tanúkat hallgattak meg.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a nyomozók hat embert előállítottak, és gyanúsítottként hallgattak ki, közülük egy férfit őrizetbe vettek.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya két emberrel szemben üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása, míg négyükkel szemben üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének gyanúja miatt folytat eljárást.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.