Hózápor is előfordulhat ma, de van esély napos időszakokra is

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, késő estére többnyire –1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

2023. 11. 24. 6:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak felől tovább növekszik a felhőzet, és napközben az ország nagy részén felhős lesz az ég, de a többé-kevésbé összefüggő felhőzet mellett van esély – jobbára rövidebb – napos időszakokra is. Elszórtan számíthatunk többnyire kisebb esőre, záporra. A hegyekben, illetve késő délutántól az északkeleti határ közelében néhol hózápor is lehet – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

A tájékoztatás szerint kezdetben a déli területeken lehetnek párás, ködös tájak, de a látási viszonyok a nappali órákban arrafelé is fokozatosan javulnak. A délnyugati, nyugati szelet több helyen élénk, olykor erős, a hegyekben és a Kisalföldön viharos lökések kísérhetik. Délutántól fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. Késő estére többnyire –1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Kim Ludbrook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.