Igen ritka állatról sikerült felvételt készíteni a Börzsönyben + videó

A nyusztot és a nyestet gyakorta összekeverik.

2023. 11. 30. 21:05
Forrás: FB/Duna-Ipoly Nemzeti Par
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyusztot kapott lencsevégre egy vadkamera a Duna–Ipoly Nemzeti Parkban, a felvételt pedig meg is osztotta közösségi oldalán a nemzeti park.

A nyuszt védett kisragadozó. Könnyen összekeverhető a nyesttel, azonban a videón jól láthatók a megkülönböztető jegyeik. A nyusztok sárga mellfoltja nem ér le a lábukig, az orruk fekete, a fülük karimája pedig fehér. Ezzel szemben a nyest mellfoltja fehér, a mellső lábaik alá ér, barna vagy rózsaszín az orruk és a fülük. Nyestekkel gyakran találkozhatunk a lakott települések környékén.

A nyuszt ezzel szemben igen félénk, nehéz lencsevégre kapni.

A bejegyzésből az is kiderült, a nyuszt inkább elkerüli a településeket, ritkán hagyja el az erdő nyújtotta menedéket. Inkább nappal aktívak, kisemlősöktől a gyümölcsökön át sok mindent fogyasztanak. Szőrös talppárnáikkal könnyen közlekednek az erdőben. A vadkamerákon keresztül zavarás nélkül tudjuk megfigyelni a nyusztok életét.

Borítókép: Nyuszt (Forrás: Facebook/Duna–Ipoly Nemzeti Park/Képernyőfelvétel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.