Karácsonyék új fizetős parkolási zónákat akarnak létrehozni a fővárosban

Az előterjesztésről szerdán szavaznak a képviselők.

Forrás: Origó2023. 11. 26. 12:10
KARÁCSONY Gergely; KISS Ambrus
Budapest, 2023. október 25. Karácsony Gergely fõpolgármester felszólal a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. október 25-én. Mellette Kiss Ambrus (független) általános fõpolgármester-helyettes. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros hivatalos oldalára felkerült előterjesztés szerint a főváros két budai és két pesti kerületben is jelentősen átalakítaná a fizetős parkolásra vonatkozó szabályokat. Az előterjesztést Karácsony Gergely nyújtotta be, és ha a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén megszavazzák a javaslatokat, akkor tovább fognak bővülni a fizetős parkolási övezetek Budapesten – írja az Origó.

A főpolgármester előterjesztésében a kerületi önkormányzatokra hivatkozott,

és úgy fogalmazott, hogy az ő kezdeményezésükre tervezi bevezetni az újabb szigorításokat. A javaslatból kiderül, hogy a baloldali városvezető hol hozna létre újabb fizetős parkolási zónákat a városban:

  • A tervek szerint a IX. kerületben a C várakozási övezetet bővítik a Vágóhíd utca–Üllői út–Könyves Kálmán körút–Soroksári út által határolt területtel.
  • A XI. kerületben az őrmezői térség D várakozási övezetből C övezetbe kerül, a várakozási idő három órában történő maximálása érdekében. Továbbá a Hegyalja út–Budaörsi út–Zólyom köz–Zólyomi út–Radvány utca–Breznó köz által határolt terület, beleértve a határoló utakat is, továbbá a Nedecvár utca, a Breznó köz és a Muskotály utca teljes hossza bekerül a C várakozási övezetbe.
  • A XII. kerületi 9814/9 helyrajzi számú ingatlan (az Istenhegyi út és a Németvölgyi út találkozásánál) átkerül B várakozási övezetből A övezetbe.
  • A XIV. kerületben a C várakozási övezetet bővítik a Csömöri út–Rákospatak utca–Vezér utca–Egressy út–Lőcsei út–Szugló utca–Fűrész utca–Bosnyák utca–Lőcsei út–Csömöri út által határolt területtel, valamint az Örs vezér tér 11–20. mögötti terület is fizetős lesz.

Az előterjesztésről szerdán szavaznak a képviselők, és

amennyiben átmegy a javaslat, a város újabb részein kell majd fizetni a parkolásért.

 

Borítókép: Kiss Ambrus és Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.