Lujza 2024. március 2.
logo

Kiszabadultak az embercsempészek a börtönből, azonnal mentek is rabolni

Magyar Nemzet
Forrás: Magyarország Ügyészsége
2023.11.29. 10:25 2023.11.29. 11:40
Kiszabadultak az embercsempészek a börtönből, azonnal mentek is rabolni

A vádlottak korábban embercsempészés miatt voltak letartóztatásban, amelyből elsőfokú ítéletüket követően szabadultak, és mindketten Litvániában végrehajtandó bűnügyi felügyeletbe kerültek. A hatóságok előírták számukra, hogy 72 órán belül hagyják el az országot és jelentkezzenek a litván hatóságoknál – írja az ügyészség

A két férfi viszont másképpen döntött. Január 29-én, az éjjeli órákban a szegedi buszpályaudvaron kifigyeltek egy férfit, aki egy pénzköteget tartott magánál. A sértettet közrefogták, majd erőszakkal a váróterem kijárata felé rángatták, a padlóra szorították, közben elvették tőle negyvenezer forintját, majd elhagyták a helyszínt.

A két elkövetőt a nyomozó hatóság még aznap a közelben, egy dohánybolt előtt elfogta, de addigra a pénz felét elköltötték.

A járási ügyészség a vádlottakat társtettességben elkövetett rablás bűntettével vádolja. A vádemeléskor a rájuk embercsempészés miatt időközben jogerősen kiszabott börtönbüntetésüket töltő elkövetők bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.