Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Kocsis Máté: A brüsszeli viták sikeres megvívását szolgálja a nemzeti konzultáció

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.11.30. 21:04 2023.12.01. 16:09
Kocsis Máté: A brüsszeli viták sikeres megvívását szolgálja a nemzeti konzultáció

Egyáltalán nem mindegy, hogy a magyar kormány hány ember véleményét képviseli a brüsszeli elittel folytatott vitákban, ezért fontos a nemzeti konzultáción való részvétel – közölte Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője Pécsen.

Kocsis Máté a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő fórumot megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: minden olyan kérdésben fontos megkérdezni a magyar emberek véleményét, amelyekről az Európai Bizottság, azaz a brüsszeli elit és Magyarország között vita van.

Úgy vélekedett, hogy a nemzeti konzultáció nemcsak arra kiváló eszköz, hogy az emberek két választás között is elmondhassák véleményüket, hanem arra is, hogy

az előttünk álló európai vitákban a magyar álláspontot a kormány minél nagyobb hanggal tudja képviselni.

A frakcióvezető jelezte: a brüsszeli elit olyan döntéseket akar az országra kényszeríteni, amelyek kedvezőtlenek a magyar emberek számára.

Brüsszelben azt akarják, hogy Magyarországon szüntessék meg a rezsicsökkentést, illetve rezsitámogatásokat, a 300 ezer család és sok ezer vállalkozás megsegítését szolgáló kamatstop intézményét, illetve töröljék el az extraprofitot termelő vállalatokra kivetett adót. A rossz minőségű ukrán gabona és a migránsok beengedését pedig ezzel együtt elvárják Magyarországtól – fejtette ki.

Kocsis Máté szerint kiemelten fontos, hogy e folyamatban lévő – máig lezáratlan – vitákban mindenki elmondja a véleményét, válaszoljon a nemzeti konzultáció kérdéseire, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy a magyar kormány hány ember véleményét tudja a háta mögött.

A politikus elmondta: a konzultáció által érintett témák a hazai és az európai közbeszéd részét és a jövő évi európai parlamenti választás vitatémáit is képezik majd.

Brüsszelben csak a magyarok tudják képviselni saját álláspontjukat, ezért van szükség az összefogására, az ország érdekeinek, szuverenitásának megvédésére, és ezért nem szabad megengedni, hogy Brüsszel elvonjon döntéseket a magyaroktól vagy döntéseket erőltessen rájuk – hívta fel a figyelmet a politikus.

Borítókép: Kocsis Máté (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.