Kommandósok fogtak el egy uzsorást, aki megerőszakolta a neki tartozó nőt + videó

A férfi évekig terrorban tartotta az édesanyát, akit gyermeke bántalmazásával is megfenyegetett.

2023. 11. 09. 9:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kommandósok fogtak el egy férfit, aki – a gyanú szerint – uzsorakamatot kért egy nőtől, majd később megerőszakolta. A rendőrség honlapján olvasható beszámoló szerint a nyomozás egy nő feljelentése alapján indult nyomozás a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályán:

a nő még 2016 nyarán nyolcszázezer forintot kapott kölcsön M. Károlytól, melynek végül többszörösét követelte vissza. A nő szorult anyagi helyzetét kihasználva a férfi később is adott neki pénzt, amelynek két-háromszorosát kérte vissza.  

A két fél végül abban maradt, hogy a kamatos kölcsönt havi rendszerességgel törleszti. Bár a nő évekig fizette az uzsorát, úgy tűnt, sosem ér a végére, mert a kamat folyamatosan nőtt, 2021 februárjában M. Károly már havi háromszázezer forint törlesztőrészlet megfizetését követelte. Mivel a sértett nem tudta a folyamatosan növekvő tartozást kiegyenlíteni, a férfi többször megerőszakolta, továbbá azzal zsarolta, hogy őt és a gyermekét is bántalmazni fogja. A sértett a vallomásában említést tett egy másik férfiról is, aki többször vett át tőle pénzt az uzsorás megbízásából.

A nyomozóknak, a Terrorelhárítási Központ közreműködésével 2023. november 4-én sikerült elfogniuk M. Károlyt, akinek lakásában és nyaralójában 

a házkutatás során többek között fegyvert, lőszereket, arany ékszereket és pénzt foglaltak le. 

A férfit szexuális erőszak bűntette és uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt hallgatták ki, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. Társa, akit a kölcsön törlesztőrészleteinek alkalmankénti átvevőjeként pénzmosás bűntett gyanúja miatt hallgattak ki, tagadta a bűncselekmény elkövetését. Ő az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.​

Borítókép: A TEK kommandósa bilincseli meg az erőszakos uzsorást
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.