Közösségi forrásokból működne a Telex? A korábbi munkatárs sincs meggyőződve erről

Varga Attila visszaemlékezett, mikor kezdte látni az Index szétesését.

Forrás: Mandiner2023. 11. 04. 21:48
Forrás: Youtube/Index.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index korábbi munkatársa, szerkesztője, a Network4 online fejlesztési és kommunikációs igazgatója az Instylemen.hu-nak adott interjút, amelyben az Index zűrzavaros tulajdonosváltásáról, valamint a Telex finanszírozásáról is szót ejtett – szúrta ki a Mandiner.

Varga Attila az Index tulajdonosváltozásának előjeleire úgy emlékezett vissza:

„Egyre jobban láttuk, hogy az Index össze fog esni.”

Kifejtette: „Ekkor már egy zárt körben, amelynek nem voltam tagja, érezni lehetett a szervezkedést, elindult annak a körvonalazása, hogyan lehetne folytatni. Telefonon és személyesen is beszéltünk az illetékesekkel, akik szerették volna, ha velük tartok, de miután nemet mondtam, megkértek, hogy a többieknek ne szóljak egy szót sem.”

A Telexről, a lap finanszírozásáról

Varga elmondása szerint ez volt az a pont, ami ahhoz kellett, hogy tudja: rossz döntés lenne a Telexhez mennie.

Kilencven ember állt fel a szerkesztőségből, akiknek egy részét nem vitték magukkal, és pár ilyen kollégám elmondásából azt vettem ki, hogy még csak nem is szóltak nekik időben, hogy gondolják át a dolgokat. Értem, hogy kellemetlen valakinek a szemébe mondani, hogy »kevés vagy, barátom«, de ez lett volna a tisztességes lépés

– fogalmazott.

Varga a Telex finanszírozásáról is beszélt. Elmondta,

nincs meggyőződve arról, hogy Magyarországon egy akkora újságot, mint a Telex, lehet csak közösségi forrásokból működtetni.

Hozzátette:

„Amikor arról volt szó, hogy menjek, ezt is elmondtam nekik, és azt is, hogy ha isteni csoda folytán az ellenzék választást nyerne, onnantól a Telex lesz az Origó.”

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Youtube/Index.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.