Kuruzsló fogász húzott ki hét fogat, a széles mosoly ezúttal elmaradt

Fogfájástól fogfájásig teltek a napok.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2023. 11. 21. 10:33
Dentist,Office
562702681 Fotó: Daniel Frank
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkeresett egy fogtechnikai műhelyt még 2021-ben egy külföldön élő magyar nő, aki éppen itthon töltötte az idejét. Az ott technikusként dolgozó, fogorvosi gyakorlatot színlelő nő megvizsgálta a beteget és közölte, hogy több fogát is ki kell húzni. A nő a beavatkozást másnapra elvállalta egy Hajdú-Bihar vármegyei rendelőben – adta hírül az ügyészség

A sértett másnap reggel megjelent, ahol már jelen volt a két vádlott. A nyugdíjas, fogász szakképesítésű férfi fogorvosi gyakorlatot színlelve megvizsgálta a nőt, aki belegyezett, hogy kihúzzák a fogait. 

Az érzéstelenítő injekciók beadása után a férfi kihúzta a sértett hét fogát, amiért az asszony csaknem hatvanezer forintot fizetett.

A nő fia 2021 augusztusában fogfájásra panaszkodott, így amikor édesanyja a fogpótlás próbájára visszament a rendelőbe, a fia is vele tartott. A nő jártasságot színlelve megnézte a fiatal sértett fogait, és további vizsgálat nélkül közölte, hogy négy fogát nem lehet megmenteni, azokat ki kell húzni.

Augusztus 24-én, reggel megjelentek a rendelőben, ahol a férfi beadta az érzéstelenítő injekciókat, majd munkához látott. A második fog azonban beletört a beteg állkapcsába, ezért félbeszakították a beavatkozást. A sértett később nagy fájdalmai miatt szakorvoshoz, illetve szájsebészeti klinikára ment, ahol megfelelően ellátták. 

Az elkövetők a sértetteken fogorvosi képesítés nélkül végeztek beavatkozást.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottakat két rendbeli, társtettesként elkövetett kuruzslás bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság mindkettőjüket felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve a férfit pénzbüntetésre is ítélje, továbbá tiltsa el őt a fogász tevékenység gyakorlásától.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.