időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Gulyás Gergely: A kormány döntött, marad a kamatstop

Kuruzsló fogász húzott ki hét fogat, a széles mosoly ezúttal elmaradt

Magyar Nemzet
Forrás: Magyarország Ügyészsége
2023.11.21. 10:33 2023.11.21. 10:38
Kuruzsló fogász húzott ki hét fogat, a széles mosoly ezúttal elmaradt

Megkeresett egy fogtechnikai műhelyt még 2021-ben egy külföldön élő magyar nő, aki éppen itthon töltötte az idejét. Az ott technikusként dolgozó, fogorvosi gyakorlatot színlelő nő megvizsgálta a beteget és közölte, hogy több fogát is ki kell húzni. A nő a beavatkozást másnapra elvállalta egy Hajdú-Bihar vármegyei rendelőben – adta hírül az ügyészség

A sértett másnap reggel megjelent, ahol már jelen volt a két vádlott. A nyugdíjas, fogász szakképesítésű férfi fogorvosi gyakorlatot színlelve megvizsgálta a nőt, aki belegyezett, hogy kihúzzák a fogait. 

Az érzéstelenítő injekciók beadása után a férfi kihúzta a sértett hét fogát, amiért az asszony csaknem hatvanezer forintot fizetett.

A nő fia 2021 augusztusában fogfájásra panaszkodott, így amikor édesanyja a fogpótlás próbájára visszament a rendelőbe, a fia is vele tartott. A nő jártasságot színlelve megnézte a fiatal sértett fogait, és további vizsgálat nélkül közölte, hogy négy fogát nem lehet megmenteni, azokat ki kell húzni.

Augusztus 24-én, reggel megjelentek a rendelőben, ahol a férfi beadta az érzéstelenítő injekciókat, majd munkához látott. A második fog azonban beletört a beteg állkapcsába, ezért félbeszakították a beavatkozást. A sértett később nagy fájdalmai miatt szakorvoshoz, illetve szájsebészeti klinikára ment, ahol megfelelően ellátták. 

Az elkövetők a sértetteken fogorvosi képesítés nélkül végeztek beavatkozást.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottakat két rendbeli, társtettesként elkövetett kuruzslás bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság mindkettőjüket felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve a férfit pénzbüntetésre is ítélje, továbbá tiltsa el őt a fogász tevékenység gyakorlásától.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.