Előkerült Horn Gyula kalandos életű szolgálati autója

Áder János és családja is sokáig használta a csodaautót.

Forrás: Vezess, Facebook2023. 11. 21. 7:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mostantól egy hazai magángyűjtemény részét képezi Horn Gyula egykori autója – bukkant rá a Vezess. A bejegyzés szerint egy hazai, oldtimerek felújításával és kereskedelmével foglalkozó vállalat vásárolta meg ezt a Mercedes-Benz C-osztályt.

Azt írják, a járműnek érdekes múltja van, ugyanis 1994-ben öt darab vadonatúj Mercedes-Benz W202 C220 Elegance felszereltségű autót rendelt a Köztársasági Őrezred, ebből négy fekete, egy pedig fehér volt. Felszerelték őket rádió-adóvevővel és mágneses, kék villogókkal is. A következő négy évben az egyik fekete autó Horn Gyula és családja részére fenntartott jármű volt, amit hivatali időn kívül Horn Gyula is vezetett.

Ezt követően Áder János – akkoriban az Országgyűlés elnöke, később köztársasági elnök – magánhasználatú autója lett, amelyet ő és a családja használt 2003-ig. Ezután tartalékos autó lett, a Kormányőrség Kárpát utcai garázsába került és egészen 2008 januárjáig ott volt, amíg le nem selejtezték. 

Így történhetett meg, hogy a Köztársasági Őrezred egykori parancsnoka nyugdíjazása után megvette, majd tizenöt évig használta az oldtimert. A gépkocsi 290 ezer kilométert futott és teljesen sérülésmentes.

A gépkocsit nem értékesítik tovább, azt megtartják a gyűjtemény részeként. 

Borítókép: Facebook/Oldimer Automobil Kft. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.