Nincs fűtés, apokaliptikus állapotok uralkodnak a budapesti önkormányzati bérházban

A lakók két éve várják a cserelakást.

Forrás: Metropol2023. 11. 21. 6:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A legutóbbi ígéret szerint már csak pár hónap, és költözhetünk innen, a szerződésre várunk. Remélem, így lesz, mert még 2021-ben választottuk ki a cserelakást. Azóta várjuk a költözést” – fogalmazott a Metropolnak egy lakó, aki a Szigony utca egyik omladozó bérlakásában él.  

Közben a kémény beomlott, a bérlőknek fűtésük sincs, ezért kisegítő villanyradiátorokat kaptak az önkormányzattól, de csak a szobákhoz – részletezi a portál. Egy ötven év körüli nő arról beszélt, hogy ő ebben a házban született meg, azóta nem volt felújítva, de azt hallotta, hogy bontani fogják az épületet.  „A legutóbbi ígéret szerint már csak pár hónap, és költözhetünk innen, a szerződésre várunk. Remélem, így lesz, mert még 2021-ben választottuk ki a cserelakást. Azóta várjuk a költözést” – fejtegette. 

Valaki más arról beszélt, hogy az előző városvezetés már egyszer elkezdte bontani a tűzfalat, de a munkálatok abbamaradtak a választás környékén.  Mindössze annyi történt az ügyben, hogy cserelakást vagy pénzt kínáltak a bérlőknek, akik a lakás mellett döntöttek, és ki is választották azt.

 „Annyiszor hittük már, hogy hamarosan költözünk, annyit ígért már az önkormányzat” – fűzte hozzá. 

Vörös Tamás, a Fidesz–KDNP helyi frakciójának vezetője üdvözli, ha végre lebontják a Szigony utcai épületet. Hangsúlyozta, hogy az életveszély-elhárítás az önkormányzat egyik elemi feladata. Jelen esetben az önkormányzat hozzá nem értését mutatja, hogy két év alatt nem sikerült teljesen kiköltöztetni a lakókat és lebontani az épületet. 

„A józsefvárosiak emlékezhetnek arra, hogy a polgármester 2019-ben megígérte, hogy több száz bérlakás áll rendelkezésre azoknak, akik azt igénylik. Ez azért is különösen visszás, mert nehezebb szociális helyzetben lévő emberek bizalmával él vissza. A szavazataikat elfogadta, majd pácban hagyta őket. Ők beültek a bársonyszékbe, a szegény emberek pedig maradtak kiszolgáltatva, becsapva” – fogalmazott a frakcióvezető. 

Borítókép: az omladozó ház körfolyosója (Fotó: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.