A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Magyarországon gyakorlatoznak a NATO-erők novemberben

Tesztelik hazánk védelmi képességét – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Forrás: MTI2023. 11. 02. 14:26
Fotó: SZOVATHY KINGA Forrás: Honvédelmi Minisz
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Honvédség „Adaptive Hussars 23” elnevezéssel, a NATO-erők részvételével többnemzeti országos hadgyakorlatot tart 2023 novemberében, amelyen az ország védelmi képességeit tesztelik – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A tárcavezető úgy folytatta: a következő hetekben a Magyar Honvédség katonai műveleteket hajt végre az ország több pontján, erősítve a Magyar Honvédség és a civil közigazgatás közti együttműködést.

– A veszélyek korát éljük, háború, illegális migráció és azzal együtt terrorveszély sújtja Európát. A magyar kormány számára a béke megőrzése, Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, amit egy jól kiképzett honvédség tud garantálni, 

ezért a Magyar Honvédség vezérkari főnökével, Böröndi Gábor vezérezredessel közösen, „Adaptive Hussars 23” néven a korábbiaknál jóval átfogóbb gyakorlatot rendeltünk el – hangsúlyozta a miniszter.

A nemzetközi gyakorlat során az ország számos helyszínén, 2023. november 2. és 26. között a fő- és mellékútvonalakon megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani. A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. 

A zárt menetoszlopba nem hajthat be civil gépkocsi, ezért a biztonságos haladást kísérőjárművek biztosítják.

A honvédelmi tárca kéri az érintett útvonalon közlekedőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek. A hadgyakorlat aktuális folyamatáról a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatni fogja a lakosságot. A hadgyakorlattal járó esetleges közlekedési és egyéb kellemetlenségekért a lakosság megértését és türelmét köszönik.

Rég nem látott hadgyakorlat várható Magyarország nyolc pontján, amelyről Böröndi Gábor vezérkari főnök először a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt. Mint azt elmondta, az orosz–ukrán háború után fel kellett rázni a hadsereget, aminek része, hogy novemberben évtizedek óta nem látott komplex hadgyakorlatba kezdenek.

Borítókép: A Magyar Honvédség katonai rendészetének autója kísér egy tankot (Fotó: Honvédelmi Minisztérium/Szováthy Kinga)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.