Elviszik az embercsempészek hátrahagyott roncsautóit

Már több mint ötven roncsautótól tisztította meg a határ menti településeket a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal.

Forrás: MTI2023. 11. 30. 15:41
Kapuvár, 2022. szeptember 1. Összeroncsolódott személygépkocsi, amelyben négy ember meghalt és nyolcan megsérültek Kapuvár külterületén, miután a jármû a Répce-hídról a folyómederbe hajtott 2022. szeptember 1-jén. A rendõrök megállapították, hogy valószínûleg embercsempész szállított eddig ismeretlen állampolgárságú migránsokat. MTI/Filep István Fotó: Filep István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint két hete jelent meg az a kormányrendelet, amely lehetővé teszi a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalnak, hogy elszállítsa az olyan járműveket vagy autóroncsokat, melyeket valószínűsíthetően embercsempészek használtak.

A déli határszakaszt érintő illegális bevándorlás eredményeként több száz, embercsempészésre használt roncsautó maradt Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegyei utak mellett, illetve szántóföldeken és erdőkben, sok esetben akadályozva a biztonságos közlekedést.

Elszállításukat a kormányhivatal november 21-én kezdte meg Mórahalom térségében. A Dél-Alföld mezőőreinek és közterület-felügyelőinek jelzése alapján

november 29-ig 52 gépjárművet szállíttatott el a kormányhivatal.

A jogszabály szerint a kormányhivatal munkatársai a járműveken előbb értesítést helyeznek el, majd négy nap leteltével az autókat egy központi, szegedi telephelyre szállítják. A járművek alvázszámát, illetve – amennyiben ismert – motorszámát és rendszámát közzéteszik a kormányhivatal honlapján.

Az eddig elszállított 52 gépjárművet Ásotthalom, Mórahalom és Öttömös külterületéről gyűjtötte össze a kormányhivatal. A munka Öttömös, Ruzsa és Zákányszék térségében folytatódik a következő napokban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Filep István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.