Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Menesztette a miniszter L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját

Magyar Nemzet
2023.11.06. 11:33 2023.11.06. 13:10
Menesztette a miniszter L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját

Csák János miniszter mint a munkáltatói jogkör gyakorlója a mai napon átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát – tájékoztatta lapunkat a Kulturális és Innovációs Minisztérium. A miniszter az indoklásában kifejtette, hogy a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, 

olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette. 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium elismeri L. Simon László korábbi érdemeit a kulturális területen végzett tevékenysége során – jelezték a közleményben.

A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt. A World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg reagált közösségi oldalán L. Simon László. A menesztett főigazgató közleményében visszautasította azt, hogy tőle, vagy az általa vezetett intézménytől kellene megvédeni a gyerekeket. 

 

Borítókép: L. Simon László (Fotó: Bach Máté)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.