Menesztette a miniszter L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját

Csák János közölte L. Simon Lászlóval, hogy azonnali hatállyal megszünteti a munkaviszonyát

2023. 11. 06. 11:33
L. Simon László székfoglaló
L. Simon László Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csák János miniszter mint a munkáltatói jogkör gyakorlója a mai napon átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát – tájékoztatta lapunkat a Kulturális és Innovációs Minisztérium. A miniszter az indoklásában kifejtette, hogy a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, 

olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette. 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium elismeri L. Simon László korábbi érdemeit a kulturális területen végzett tevékenysége során – jelezték a közleményben.

A döntést tudomásul veszem, azonban elfogadni nem tudom azt. A World Press Photo kiállítás képeinek bemutatásával a múzeum szándékosan semmilyen jogszabályt nem sértett meg reagált közösségi oldalán L. Simon László. A menesztett főigazgató közleményében visszautasította azt, hogy tőle, vagy az általa vezetett intézménytől kellene megvédeni a gyerekeket. 

 

Borítókép: L. Simon László (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.