Minden ok nélkül vad helyett házi macskára lőtt egy fiatal vadász

Állatkínzás miatt emeltek ellene vádat.

Forrás: VEOL2023. 11. 02. 13:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állatkínzás miatt emeltek vádat azzal a vadásszal szemben, aki tavaly szeptemberben macskára lőtt az egyik bakonyi falu közelében felállított vadászlesről – adta hírül a Veszprém vármegyei hírportál.

A huszonhét éves, vadászvizsgával rendelkező férfi bérvadászati szerződéssel vadászott a területen, és tavaly szeptember elején az esti órákban a vadászlesen volt. Azonban vad helyett minden ok nélkül egy, a közeli háznál élő macskát lőtt meg. Az egyéves fekete színű, rózsaszín nyakörvet viselő macska 

bal mellső lábában a csont szilánkosra tört és a szövetek is súlyosan sérültek.

Az állat sérülése a gondos orvosi ellátás ellenére is maradandó egészségkárosodással járt, ami miatt egész életében sántítani fog. 

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint a férfi vadász foglalkozástól történő eltiltását indítványozta a Pápai Járásbíróságon.

Borítókép: iIllusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.