A külföldről érkező kampányfinanszírozás is téma lesz a konzultáción

A KDNP politikusa jelezte, hogy a kormánypártok a pártfinanszírozási szabályok szigorítása mellett vannak.

Forrás: MTI2023. 11. 15. 10:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A külföldről érkező kampányfinanszírozás is kérdés lesz a nemzeti konzultáción – tudatta a KDNP frakciószóvivője az MTI-hez eljuttatott videójában. Nacsa Lőrinc azt mondta, hogy évtizedekig tartó közmegegyezés volt arról, hogy egyik párt sem fogadhat el külföldi kampánytámogatást, hiszen az a magyar belügyekbe történő durva beavatkozás lenne.

A dollárbaloldal azonban ezt az egyezséget 2022-ben felrúgta

– tette hozzá.

Mint mondta, Márki-Zay Péter, a dollárbaloldal közös miniszterelnök-jelöltje buktatta le a teljes ellenzéket, amikor bevallotta, hogy több milliárd forintnyi dollár érkezett külföldről az ellenzéki kampányra, és nem sokkal később még az is kiderült, hogy Karácsony Gergely egyesületébe is begurult 500 millió forintnyi euró.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta, hogy a dollárbaloldal ekkor azt hazudta, hogy ez a kampánytámogatás mikroadományokból származott, csakhogy ez a hazugság megdőlt.

Azt is sejthetjük, hogy mit kérhettek a finanszírozók cserébe, hiszen a dollárbaloldal a háború mellé állt, támogatta a migrációt és még a gyermekvédelmi törvényt is megtámadta. A Fidesz–KDNP úgy véli, hogy ezzel a dollárbaloldal átlépett egy olyan határt, amit nem szabadott volna: a hatalomra kerülés érdekében elfogadott külföldi pénzeket, és ezzel kiárusította a magyar politikai függetlenséget

– szögezte le a politikus.

Jelezte, hogy a Fidesz–KDNP éppen ezért a pártfinanszírozási rendszer szigorítása mellett van, de ezt akkor tudják elérni, ha minél többen állnak a külföldi befolyásolást célzó pénzek útjába. – Mi, magyarok most elmondhatjuk a véleményünket arról, hogy rendben van-e az, ha külföldről támogatnak politikai szervezeteket. Töltsük ki minél többen a nemzeti konzultációt, és állítsuk meg a külföldről érkező politikai befolyásolást – szólított fel Nacsa Lőrinc.

Borítókép: Nacsa Lőrinc (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.