Nem jutottak messze a perselytolvaj babakocsis tolvajok

Hamar elkapták azt a két férfit, akik a lopott zsákmányt nem hétköznapi módon akarták hazavinni.

Forrás: ugyeszseg.hu2023. 11. 09. 13:04
babakocsi Forrás: pixels.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babakocsiba és kukába pakolta a lopott zsákmányát a két férfi, aki egy kecskeméti telephelyről alkatrészeket, 5500 darab rézperselyt lopott. A rendőrök a két férfit akkor kapták el, amikor zsákmányukkal épp egyikük háza felé igyekeztek. A  Kecskeméti Járási Ügyészség lopás miatt vádat emelt két férfival szemben– tájékoztat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a két kecskeméti férfi július 26-án éjjel bemászott egy kecskeméti telephelyre, egy ablakot felfeszítettek, és így bejutottak az egyik raktárba. 

A férfiak magukhoz vettek 5500 darab – összesen mindegy 1,7 millió forint értékű – rézperselyt, amelyeket a raktárban nagy méretű zsákokban tároltak.

 

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A vádlottak a zsákokat a telephely előtt egy gurítható kukába és a magukkal vitt babakocsiba pakolták, majd zsákmányukkal elindultak az egyik vádlott lakóhelye felé.

Útközben azonban a kecskeméti rendőrök igazoltatták, majd őrizetbe vették a két férfit, és lefoglalták a náluk talált 5150 darab rézperselyt, így a lopással okozott kár jelentős része megtérült.

A fiatalabb vádlott július elején egyedül is elkövetett egy lopást. A férfi lefeszítette egy trafóház ablakáról a fém rácsot, majd bemászott a trafóházba, azért, hogy onnan fém kábeleket lopjon. A lopás közben azonban a férfit áramütés érte, ezért cselekményével felhagyott.

Az ügyészség a két vádlottal  szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozza.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.