Orbán Viktor: „Magyarország a magyaroké, a magyar munkahelyek a magyarokéi”

A migrációról, a nemzeti konzultációról, Ukrajnáról és a magyar gazdaság helyzetéről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A nemzeti konzultációról Orbán Viktor elmondta, azzal egység jöhet létre. Az Európai Unióról kiemelte, hogy azt a béke és a jólét miatt hozták létre, azonban ezek ma nem teljesülnek. Véleménye szerint az a vezetés, ami ma Brüsszelben van, egy globalista elit megbízását teljesíti. Leszögezte, hogy az emberek nem akarnak háborút, továbbá rögzítette, hogy változást kell elérni Brüsszelben.

2023. 11. 10. 7:21
ORBÁN Viktor
Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez egy olyan jelentés, ami felrajzol egy félelemteli horizontot, és megerősít bennünket abban, hogy azt kell tennünk, amit eddig tettünk. A migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár. A migránsok egyre agresszívebbek, és egyre durvább eszközökkel próbálnak átjutni a határkerítésen – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor az egykori német kancellár interjúja kapcsán is beszélt, aki szerint Isztambulban lényegében megvolt az oroszok és az ukránok között a megegyezés, amelyet az ukránok amerikai utasításra nem írtak alá. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A miniszterelnök hozzátette: 

ha egyszer beengedjük a migránsokat, akkor többet nem lehet őket kitenni.

 Mint mondta, nem érti, hogy a baloldal miért támogatja a migrációt, majd jelezte, hogy a migráció ügyében nemzeti egységre lenne szükség.

 

Toleranciát szeretnénk

Orbán Viktor úgy fogalmazott: – Hálát adok a Jóistennek, hogy nem arról kell gondolkodnom, mit kell tenni egy olyan országban, ahol már ott él a lakosság tíz-húsz százalékát kitevő bevándorlóközösség. Mert nem biztos, hogy tudnám a választ. Nekünk azért kell hálát adnunk, mert helyén volt az eszünk, amikor kellett – jelentette ki. Mint mondta, amikor egész Európa a befogadás mellett érvelt, nekünk akkor kellett, hogy a szívünk és az eszünk a helyünk legyen. – És ott is volt – szögezte le. Mint mondta, nekünk az a dolgunk, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, mint a nyugatiak. –  Nekünk van egy toleranciaajánlatunk. Nem akarjuk megmondani, hogy ők hogyan csinálják, de azt sem szeretnénk, hogy ők mondják meg, mi hogyan csináljuk. Toleranciát szeretnénk – mondta. Mint kifejtette, 

migránsgettók felépítésére akarnak bennünket kényszeríteni, ez ellen kell harcolni.

 A miniszterelnök szerint az előttünk álló hónapoknak és az uniós választásoknak is ez lesz a tétje. 

– Ha a nemzeti konzultációnál megkapjuk a megerősítést, akkor a magyar kormány ki fog tartani

– fogalmazott.  

 

Új idegenrendészeti törvény

A miniszterelnök szót ejtett arról is, hogy a magyar jogszabályokat folyamatosan meg kell vizsgálni, mert erősödik a migrációs nyomás. Jelezte, hogy ilyenkor idegenrendészeti szigorításra van szükség.

– Magyarország a magyaroké, a munkahelyek a magyarokat illetik meg, a szabályokat a magyaroknak kell megalkotnia 

– rögzítette a kormányfő. Majd közölte, hogy 

emiatt nyújtanak majd be új idegenrendészeti törvényt a parlamentnek.

 

Nemzeti konzultáció

A nemzeti konzultációról Orbán Viktor elmondta, hogy azzal egység jöhet létre. Az Európai Unióról kiemelte, hogy azt a béke és a jólét miatt hozták létre, azonban ezek ma nem teljesülnek. – Az a vezetés, ami ma Brüsszelben van, egy globalista elit megbízását teljesíti – húzta alá. Leszögezte, hogy az emberek nem akarnak háborút, továbbá rögzítette, hogy változást kell elérni Brüsszelben.

 

Orosz–ukrán helyzet

A miniszterelnök szerint amit a volt német kancellár mondott, az a diplomácia világában közismert tény. – Nem láttam, hogy megerősítette volna ezt a hivatalban levő német vezetés. Mi is úgy tudjuk, mindenfajta jelentésekből, hírszerzési forrásokból, hogy 

Isztambulban lényegében megvolt az oroszok és az ukránok között a megegyezés, amelyet az ukránok amerikai utasításra nem írtak alá. 

Majd a történészek ezt felderítik egyszer – tájékoztatott a miniszterelnök, akit Gerhard Schröder volt német kancellár nyilatkozatáról kérdeztek. Orbán Viktor elmondta: az biztos, hogy volt egy európai terv az orosz–ukrán konfliktussal kapcsolatban, mégpedig az, hogy a konfliktust izolálni kell, ez volt a minszki megállapodás. Mint mondta, 

az amerikaiak beléptek ebbe a játszmába, s azóta egyre inkább globalizálódik a konfliktus. 

A miniszterelnök szerint 

a háború tönkreteszi Európát, s ő nem is támogatja hogy fegyvereket küldjünk Ukrajnába.

 – Humanitárius vonalon szívesen segítünk, de az, hogy mi támogassuk Ukrajnát fegyverekkel, az Magyarország számára a gazdasági csőddel egyenlő következményekkel járna– jelentette ki. 

Orbán Viktor elmondta: a következő hónapok nehezek lesznek a magyar politika számára. Itt vannak azok a nehéz kérdések, amelyeket meg kell oldani. A miniszterelnök szerint Ukrajna nem áll készen arra, hogy az uniós tagság ambíciójával tárgyalni tudjon. Mint mondta, az is komoly dilemma, hogy az unió több milliárd euróval tartozik hazánknak, ezt ide kell adniuk. Szerinte ezt nem kapcsolhatjuk össze az ukránok ügyével. Ezt követően jönnek a gazdasági kérdések. 

 

A jövő év a gazdasági növekedés éve lesz

A kormányfő kiemelte, hogy 2023-ra három dolgot vállaltak: megvédik a nyugdíjakat, a munkahelyeket, és egy számjegyűre csökkentik az inflációt. A 2024-es célok kapcsán a gazdasági növekedés visszaépítését emelte ki. – Vannak olyan javaslatok, amelyek tönkreteszik a magyar családok életét. Ezek arról szólnak, hogy szüntessük meg az extraprofitadót, a rezsicsökkentést, valamint a kamatstopot – jelezte a brüsszeli javaslatok kapcsán Orbán Viktor. Mint mondta, ebben ellent kell állnunk.

Orbán Viktor miniszterelnök fél nyolctól a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjút, amiben beszámolt a legfrissebb kormányzati döntésekről.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió stúdiójában (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.