Kocsis Máté: Parlament előtt a szuverenitásvédelmi törvény

A baloldal azzal, hogy pénzt fogadott el külföldről, kockára tette hazánk szuverenitását.

2023. 11. 21. 22:01
KOCSIS Máté
Budapest, 2023. szeptember 25. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend elõtti felszólalására az Országgyûlés õszi ülésszakának elsõ napján, 2023. szeptember 25-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Parlament elé került a szuverenitásvédelmi törvény – hívta fel a figyelmet Kocsis Máté hivatalos közösségi oldalán. A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője bejegyzésében felidézi, mindenki előtt ismert, hogy 2022-ben kívülről akarták befolyásolni a parlamenti választásokat Magyarországon. 

A baloldali politikusok a törvényeket kijátszva külföldi szervezetektől pénzt fogadtak el, és abból akartak hatalomra kerülni.

Ezzel kockára tették hazánk szuverenitását, de ennek a jelenlegi szabályok miatt nem lehetett komolyabb következménye. 

Azért, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer, szuverenitásvédelmi törvényt alkottunk.

– fogalmazott Kocsis Máté. 

A frakcióvezető szerint az új törvény becsukja a kiskaput a választási trükközés előtt, és következménye lesz annak, ha valaki külföldi pénzt használ fel a kampányban, akár három évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. 

Létrejön egy független állami szerv, a Szuverenitásvédelmi Hivatal, amely vizsgálja majd a külföldről jövő befolyásolási kísérleteket, s azokat nyilvánosság elé tárja. 

 

Magyarország szuverenitását minden eszközzel meg fogjuk védeni!

– erősítette meg Kocsis Máté. 

A teljes javaslatot a frakcióvezető bejegyzése alatti kommentben olvashatják. 

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.