Parlamenti csoport jött létre az állatvédelemért

Az eddig elért eredmények megkívánják, hogy szorosabbra fűzzék az együttműködést.

Forrás: MTI2023. 11. 20. 19:44
OVÁDI Péter
Herend, 2023. október 19. Ovádi Péter, a térség fideszes országgyûlési képviselõje beszédet mond a Jáger Cégcsoport komplex öntözéstechnológiai fejlesztésének részeként megvalósult KPE csõgyártó berendezés átadó ünnepségén Herenden 2023. október 19-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közös ügyünk az állatvédelem elnevezéssel parlamenti csoportot hoztak létre – közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos hétfőn az MTI-vel.

A 2021 végén előterjesztett, „Az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról” szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés egyhangúlag fogadta el – emlékeztetett Ovádi Péter közleményében

Az állatvédelemben eddig elért eredmények megkívánják, hogy szorosabbra fűzzék az együttműködést az országgyűlési képviselőkkel

– hangsúlyozta.

Az összefogás támogatja a naprakész információk folyamatos cseréjét, a különböző választókerületeket érintő problémák és javaslatok feltérképezését, valamint az állatvédelemmel kapcsolatos jogalkotási tevékenység erősítését, ösztönzését – írta a kormánybiztos.

A parlamenti csoport tizenhat alapító képviselővel jött létre, a csoportban részt vevők közös célja, hogy az állatok védelmét szolgáló tevékenységet az Országgyűlés tagjai még hatékonyabban láthassák el – ismertette. 

A jogalkotási folyamatban tudományosan megalapozott és társadalmilag elfogadott intézkedéseket szeretnének előkészíteni az állatok védelméért. Tervezik olyan országos kampányok, projektek kidolgozását és lebonyolítását is, amelyek az állatvédelmi tevékenységet szolgálják – olvasható Ovádi Péter kormánybiztos közleményében.

Borítókép: Ovádi Péter (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.