időjárás -4°C Barbara , Borbála 2023. december 4.
logo

Parlamenti csoport jött létre az állatvédelemért

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.11.20. 19:44 2023.11.20. 19:52
Parlamenti csoport jött létre az állatvédelemért

Közös ügyünk az állatvédelem elnevezéssel parlamenti csoportot hoztak létre – közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos hétfőn az MTI-vel.

A 2021 végén előterjesztett, „Az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról” szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés egyhangúlag fogadta el – emlékeztetett Ovádi Péter közleményében

Az állatvédelemben eddig elért eredmények megkívánják, hogy szorosabbra fűzzék az együttműködést az országgyűlési képviselőkkel

– hangsúlyozta.

Az összefogás támogatja a naprakész információk folyamatos cseréjét, a különböző választókerületeket érintő problémák és javaslatok feltérképezését, valamint az állatvédelemmel kapcsolatos jogalkotási tevékenység erősítését, ösztönzését – írta a kormánybiztos.

A parlamenti csoport tizenhat alapító képviselővel jött létre, a csoportban részt vevők közös célja, hogy az állatok védelmét szolgáló tevékenységet az Országgyűlés tagjai még hatékonyabban láthassák el – ismertette. 

A jogalkotási folyamatban tudományosan megalapozott és társadalmilag elfogadott intézkedéseket szeretnének előkészíteni az állatok védelméért. Tervezik olyan országos kampányok, projektek kidolgozását és lebonyolítását is, amelyek az állatvédelmi tevékenységet szolgálják – olvasható Ovádi Péter kormánybiztos közleményében.

Borítókép: Ovádi Péter (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.