Elemér 2024. február 28.
logo

Pozíciótévesztésben van Karácsony Gergely + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV
2023.11.05. 21:04 2023.11.05. 21:07
Pozíciótévesztésben van Karácsony Gergely + videó

Karácsony Gergely levélben fenyegette meg a kormányt, hogy felmondja az agglomerációs települések vízellátásáról szóló szerződést. A Pest megyei városvezető emlékeztetett: a Fővárosi Vízművek több kútja is Dunakeszi területén található, ezért a fenyegetőzés nem átgondolt.

Budapest a közszolgáltatásait az utolsó pillanatig életben tartja. De ugye mi nagyon sokszor beszéltünk itt arról, hogy a kormány minden forrásunkat elviszi – hárította a kormányra a felelősséget néhány napja az ATV-ben Karácsony Gergely helyettese. Tüttő Kata felvetette, hogy a Fővárosi Vízművek egyszerűen elzárná a vizet az agglomeráció egy részétől. A helyzetről a Magyar Nemzet részletesen beszámolt.

Karácsony Gergely fenyegetőző levele erre a felvetésre csak ráerősített. A főpolgármester kilátásba helyezte: ha a kabinet nem téríti meg a veszteségeiket, akkor elzárják a csapokat. Konkrétumot nem említett, vagyis nem határozta meg pontosan a követelt összeget, ahogyan azt sem, mikor váltja be fenyegetését.

Az érintett települések között van Dunakeszi is. Dióssi Csaba, a város polgármestere úgy látja:

Valószínűleg ez egy pozíciótévesztés, hiszen hogyha egy gazdasági vitáról van szó, azt valószínűleg nem úgy célszerű, vagy felelős emberek nem úgy rendezik, hogy a lakossági alapellátás megvonásával fenyegetőznek.

A polgármester kiemelte, hogy a Fővárosi Vízművek több kútja is Dunakeszin található, és ezek a létesítmények Budapest vízellátásához is jelentősen hozzájárulnak.

Karácsony Gergely mostani ultimátuma nem csak a pénzköltés és megszorítás baloldali politikájába illeszkedik, belesimul Gyurcsány Ferenc elvárásaiba is – számolt be a Hír TV.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.