Pozíciótévesztésben van Karácsony Gergely + videó

Karácsony Gergely levélben fenyegette meg a kormányt, hogy felmondja az agglomerációs települések vízellátásáról szóló szerződést. A Pest megyei városvezető emlékeztetett: a Fővárosi Vízművek több kútja is Dunakeszi területén található, ezért a fenyegetőzés nem átgondolt.

Forrás: Hír TV2023. 11. 05. 21:04
KARÁCSONY Gergely; FAZEKAS János
Budapest, 2023. augusztus 4. Karácsony Gergely fõpolgármester (b) átadja a Lánchíd egyik csavarkulcsát Fazekas János hídmesternek a felújított híd átadásán a Lánchíd budai hídfõjénél 2023. augusztus 4-én. A híd rekonstrukciója 2 év 5 hónapig tartott, és bruttó 26,7 milliárd forintba került. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest a közszolgáltatásait az utolsó pillanatig életben tartja. De ugye mi nagyon sokszor beszéltünk itt arról, hogy a kormány minden forrásunkat elviszi – hárította a kormányra a felelősséget néhány napja az ATV-ben Karácsony Gergely helyettese. Tüttő Kata felvetette, hogy a Fővárosi Vízművek egyszerűen elzárná a vizet az agglomeráció egy részétől. A helyzetről a Magyar Nemzet részletesen beszámolt.

Karácsony Gergely fenyegetőző levele erre a felvetésre csak ráerősített. A főpolgármester kilátásba helyezte: ha a kabinet nem téríti meg a veszteségeiket, akkor elzárják a csapokat. Konkrétumot nem említett, vagyis nem határozta meg pontosan a követelt összeget, ahogyan azt sem, mikor váltja be fenyegetését.

Az érintett települések között van Dunakeszi is. Dióssi Csaba, a város polgármestere úgy látja:

Valószínűleg ez egy pozíciótévesztés, hiszen hogyha egy gazdasági vitáról van szó, azt valószínűleg nem úgy célszerű, vagy felelős emberek nem úgy rendezik, hogy a lakossági alapellátás megvonásával fenyegetőznek.

A polgármester kiemelte, hogy a Fővárosi Vízművek több kútja is Dunakeszin található, és ezek a létesítmények Budapest vízellátásához is jelentősen hozzájárulnak.

Karácsony Gergely mostani ultimátuma nem csak a pénzköltés és megszorítás baloldali politikájába illeszkedik, belesimul Gyurcsány Ferenc elvárásaiba is – számolt be a Hír TV.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.