Rejtélyes fantomkocsik állnak sorban Hegyeshalomnál

Elhagyott, kifosztott autók sorakoznak a határátkelő közelében.

Forrás: Kisalföld2023. 11. 30. 13:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mosonmagyaróvár környékén és Hegyeshalomnál számos helyen lehet roncsautót, elhagyott autót találni írja a Kisalföld. A legtöbb autón még a rendszám is rajta van, és senki sem tudja, hogy a járműveket a tulajdonosok miért nem szállítják el a területekről. Hegyeshalomban, a magyar–osztrák határon is több autót felejtettek a vámépület parkolójában. A felügyelet nélkül maradt autók nagy részét már kifosztották.

Fotó: Kisalföld/Cs. Kovács Attila

 

Ilyenkor mi a szabály?

A Kisalföld az üggyel kapcsolatban korábban megkereste a Magyar Közutat.

A nem gyorsforgalmi utak mentén elhagyott járművek esetében első lépésben a közútkezelő megkeresi a rendőrséget, hogy az elhagyott jármű kapcsolatba hozható-e bűncselekménnyel. Amennyiben a járművet nem körözik, akkor a rendszám alapján a területileg illetékes kormányhivatalból tudják lekérdezni a tulajdonos adatait. Ezek birtokában felszólítják a tulajdonost az elszállításra

– tájékoztatták a szerkesztőséget.

Borítókép: Az elhagyatott autók (Fotó: Kisalföld/Cs. Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.