Sajátosan értelmezte az országjárást ez a vád alá helyezett férfi

Ékszereket és készpénzt lopott, több helyen is megzavarták „munka” közben.

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség2023. 11. 02. 7:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyobb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a budapesti férfival szemben, aki országszerte több családi házat tört fel – adta hírül közleményében a Somogy vármegyei főügyészség. A korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörös visszaesőként fegyházbüntetésre ítélt vádlott 

2022 nyarán először egy hévízi ingatlannak az ajtaját rúgta be, ahonnan közel 920 ezer forint összegben lopott készpénzt és ékszereket a vádirat szerint. 

Az ékszerek közül a nyomozó hatóság felkutatott és lefoglalt egy nagyobb értékű gyémántokkal díszített gyűrűt, amit még aznap adtak be egy budapesti zálogházba, azonban a többi érték sorsa ismeretlen maradt.

A vádlott hasonló módon további három ingatlanba ment be 2022 júliusában, a családi házakból szintén ékszereket és készpénzt tulajdonított el. A férfit két helyszínen is megzavarták, így Siófokon a sértett szomszédja, míg Székesfehérváron a hazaérkező sértett, ennek ellenére a terhelt az addig elvett dolgokkal (nyolcvanezer forint készpénz, illetve egy 1750 forint értékű bizsu ékszer) menekült el az ingatlanokból. A férfinak a Gyulán elkövetett lopásnál már nagyobb szerencséje volt, itt összesen nyolcszázezer forint értékű ékszert sikerült magával vinnie.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a más ügyben jogerős büntetését töltő férfival szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Borítókép: A feltört nyílászáró az egyik betörés helyszínén (Fotó forrása: Somogy Vármegyei Főügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.