Több mint hatszázan kapnak sárga csekket a rendőrségtől hamarosan

Októberben összesen 64-szer tartottak ellenőrzést a rendőrök a főváros útjain a balesetek, az illegális gyorsulások, „driftelések” és engedély nélküli jármű-átalakítások megelőzése, megszakítása és szankcionálása céljából. Összesen 815 gyorshajtót kaptak el egy hónap alatt – írja a Police.hu.

Forrás: Police2023. 11. 08. 17:28
illusztráció Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kerületi kapitányságai és a Közlekedésrendészeti Főosztály rendőrei Budapest területén összesen 64 esetben hajtottak végre akciót az év tizedik hónapjában. Az ellenőrzésekhez civil járműveket is igénybe vettek. 

Egy hónap alatt összesen 506 esetben történt valamilyen intézkedés.

Ezen belül sebességtúllépés miatt 157 helyszíni bírságot, 55 közigazgatási bírságot szabtak ki, két esetben közigazgatási jegyzőkönyvet vettek fel. A sebességtúllépésekről összesen 601 leállítás nélküli felvétel készült, ami azt jelenti, hogy akiről készült fotó, az hamarosan levelet kap egy sárga csekkel. 

Októberben egyébként összesen 815 gyorshajtó akadt fenn a rostán.

„Drifteléshez” kapcsolódó szabályszegések miatt 17 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, két esetben pedig szabálysértési feljelentés készült.

Engedély nélküli átalakítás miatt két esetben szabálysértési feljelentést tettek az egyenruhások.

A rendőrök ittasság gyanúja miatt húsz, míg bódultság gyanúja miatt két vezetőt fogtak el, továbbá 17 embert mintavétel céljából állítottak elő. Körözés miatt egy embert fogtak el az akciók során, valamint 18 esetben éltek büntetőfeljelentéssel. Egyéb ok miatt (jellemzően járművezetéstől eltiltás) kilenc főt fogtak el, és további nyolc embert (jellemzően engedély nélküli vezetés miatt) előállítottak.

Zéró toleranciával léptek fel a közlekedés biztonságát veszélyeztető magatartások ellen, így a közlekedők egyéb természetű szabályszegései miatt is, mint például hiányos világítás, kézben tartott mobiltelefon használata vezetés közben vagy lejárt műszaki érvényesség miatt, illetve biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 

további 96 helyszíni bírságot és 61 közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve 29 szabálysértési feljelentést és nyolc közigazgatási jegyzőkönyvet töltöttek ki.

Az ellenőrzések természetesen itt nem érnek véget. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.