Visszatért Budapesten a fantomkátyú

Elátkozott helyként tartják számon az autósok a Fogarasi úti felüljárót.

Forrás: Metropol2023. 11. 22. 6:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest elátkozott helyeként tartják számon az autósok a Fogarasi úti felüljárót. Igazi pénznyelő ez, amin megint feltűnt a hírhedt fantomkátyú – írja a Metropol. A lap szerint a nyáriasan enyhe ősz megviselte a Fogarasi úti felüljáró nemrég felújított burkolatát, az úttesten egyre mélyülő kátyú jelzi a tél közeledtét. Az aszfaltborítás egy-egy foltozás után legfeljebb heteket, hónapokat bír ki nagyobb hiba nélkül.

A mélyedésnek már évekre visszatérő, szinte történelminek mondható múltja van, s ha így marad, lesz még bőven jövője is. Forrás: Metropol

Mint írják, a kátyú, ami évekkel ezelőtt egyszer már gödörré szélesedett, a hídnak megszokott, visszatérő eleme.

A környékbeliek csak fantomkátyúként beszélnek róla.

Először egy kényelmetlen mélyedésként indul, ami aztán gyorsan növekedni kezd, aztán mélyül is, végül pedig klasszikus tankcsapdává válik, nyílt sebbé, ahol végül csak a legrutinosabb terepralisok jutnak át.

 

Borítókép: Idén márciusban így nézett ki Pest egyik leghíresebb kátyúja (Forrás: Origó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.