Vitézy Dávid ismét megfricskázta Karácsonyék orrát, akik a gyalogosok életét is ellehetetlenítik

A BKK székháza előtt is eltüntették a járdát.

Forrás: Vitézy Dávid Facebook-oldala2023. 11. 23. 11:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyaloglás Budapest belvárosának kellős közepén maradékelven mindig csak annyi helyet kap, amennyi épp jut és marad – írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár. A közlekedésügyi szakértő a főváros szívében található 

Király utcában járva figyelt fel arra, hogy az utca egyik pontján a járda le van zárva építkezés miatt, a gyalogosok forgalmát szolgáló terület mellett pedig parkoló autók állnak ahelyett, hogy ott vezetne ideiglenes gyalogos útvonal. 

Az eset pikantériáját az adja, hogy az utca túloldalán látható épület az összes budapesti utca forgalmi rendjéért is felelős BKK székháza – mutatott rá Vitézy Dávid, mellékelve egy fotót is.

Mint ismert, Karácsony és szövetségesei valósággal üldözik az autósokat. Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője korábban arról beszélt, hogy a főpolgármester választási kampányában eltitkolta azt a tervét, miszerint autómentes lesz a pesti alsó rakpart belvárosi, Lánchídtól kezdődő teljes déli szakasza. Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere idén január 2-tól áthajtási pontokat alakított ki, ahol a parkolási engedéllyel rendelkező helyi lakosok hajthatnak át. Szerinte mindebből az fog következni, hogy tovább csökken majd az autóforgalom, miközben a kerületi lakosoknak több parkolási lehetőségük lesz. A fővárosi Fidesz-frakció szerint viszont 

Erzsébetvárosnak a körúton belüli részén kész kínszenvedés közlekedni, amióta a kerület Gyurcsány-párti polgármestere minden logikát nélkülözve variálta meg a behajtási irányokat, labirintussá változtatva ezzel az utcákat.

Nem akart lemaradni Karácsony nyomában Pikó András józsefvárosi polgármester sem, mivel volt az első, aki elvette az ingyenes kerületi parkolás lehetőségét a helyi lakosoktól. Mindezt azzal tetézte, hogy parkolóhelyeket szüntetett meg, és több egészségügyi intézmény körül is megcsappant a parkolási lehetőség.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Vitézy Dávid)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.