Pikó újabb autóellenes döntése: további parkolóhelyeket vesznek el Józsefvárosban

Jövő héttől újabb parkolóhelyek esnek áldozatul a baloldali vezetés hóbortjának Józsefvárosban. A Pikó András vezette önkormányzat újabb dobása a Víg utca egy szakászának az átalakítása, a Rákóczi téri csarnok mögötti szakaszról kitiltják az autóforgalmat, helyette székeket és asztalokat helyeznek el. Ez a típusú „fejlesztés” már a Harminckettesek terén elbukott.

2023. 09. 07. 17:49
KARÁCSONY Gergely; PIKÓ András; BALOGH Olivér
Budapest, 2023. június 6. Pikó András, Józsefváros polgármestere, Karácsony Gergely fõpolgármester és Balogh Olivér, a Corvin Palace egyik tulajdonosa (b-j) felújított budapesti Corvin Áruház leleplezésén 2023. június 6-án. Az épületben augusztus végén nyílik meg a Corvin Palace. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szeptember 11-én megváltozik a forgalmi rend a Víg utcában a Déri Miksa és a Vásár utca közötti szakaszon. A részvételi költségvetés egyik ötlete valósul most meg: a Rákóczi csarnok mögötti szakaszon megszűnik az autóforgalom és a parkolás és egy gyalogos-kerékpáros zóna jön létre, és utcabútorokat helyezünk ki – jelentette be a Józsefvárosi Önkormányzat a közösségi oldalán. 

Ami annyit tesz, hogy jövő héttől már nem lehet parkolni a Rákóczi téri piactér mögött. Csakhogy ez a típusú fejlesztés már megbukott a kerületben, ezért is érthetetlen, hogy Pikó András polgármester és a baloldali városvezetés miért erőlteti rá a lakosokra azokat a változásokat, amelyeknek egyértelműen nem örülnek. 

A közelmúltban zajlott le a Harminckettesek terén megvalósult „fejlesztés” lakossági fóruma, ahol az emberek egyértelműen elutasították a változtatásokat. A lakók arról számoltak be, hogy „csövesnapközi” létesült az autók elől elzárt területen, a kihelyezett piknikasztaloknál folyamatosan isznak és alszanak a hajléktalanok. A lakossági panaszáradatot az önkormányzati lap egyszerűen nem reprezentatív felmérésnek titulálta, azaz azt sugallták: nem kell komolyan venni a helyiek negatív véleményét.

Jó esély van arra, hogy a Víg utca is erre a sorsra jut, ugyanis a Rákóczi téri metrókijárat mellett életvitelszerűen tartózkodnak a hajléktalanok. A Hírnyolc kerületi újság a napokban arról számolt be a Rákóczi téren lévő játszótérnél van egy félreeső zúg egy fa körül, amit a hajléktalanok rendszeresen kisebb-nagyobb dolguk elvégzésére használnak. Egy helyi lakos gyomorforgatónak nevezte az ott tapasztalt áldatlan állapotokat.

– Hegyekben áll az emberi ürülék, vizelettócsák mindenfelé, a fekáliás papírdarabok szerteszéjjel dobva. Ez önmagában is undorító, de amikor negyven fokban még a nap is sütötte, akkor egyenesen hányingert keltő volt a szag, amit árasztott. Szerintem fertőzésveszélyes a hely, nem beszélve arról, hogy a játszótéren is elő-elő fordult, hogy emberi ürüléket találtunk – panaszolta a helyi lakos, aki azt is hozzátette: lesújtó, ahogy az elmúlt években lecsúszott a kerület, és felháborító, hogy velük, akik itt élnek, nem foglalkoznak. 

Rákóczi téri áldatlan állapotok. Fotó: Hírnyolc

A kerület másik részén a Palotanegyedben éppen a múlt hónapban vettek el 101 parkolóhelyet a helyiektől, ezzel megközelítőleg háromszáz parkolóhely szűnt meg, amióta Pikó András a polgármester. 

 

 

Borítókép: Pikó András polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.