Egészséges Budapest: a kormány négyszázmillió forinttal támogatja a zuglói fejlesztéseket

Takács Péter egészségügyi államtitkár ismertette a részleteket.

Forrás: MTI2023. 12. 18. 15:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány az Egészséges Budapest program keretében 400 millió forinttal támogatja a Zuglói Egészségügyi Szolgálat eszközfejlesztését, valamint az épületfelújítást és -korszerűsítést – jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára. Takács Péter elmondta, hogy a kormány számára az a legfontosabb fokmérő egy egészségügyi fejlesztési projekt esetén, hogy az mennyire fenntartható módon szolgálja az emberek egészségét.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány az Egészséges Budapest program forrásain felül is biztosított pénzt azokra az egészségügyi intézményekre, amelyek a zuglói polgárokat is ellátják. Mint közölte, az Uzsoki Utcai Kórházban, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet Amerikai úti telephelyén és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Szeretetkórházában az elmúlt években csaknem tízmilliárd forintos fejlesztések valósultak meg.

– Új betegvárók, kórtermek és műtőblokk épült, a legmodernebb légtechnikai berendezéseket szerelték be, valamint folyamatos volt az eszközfejlesztés, többek között modern digitális képalkotó berendezésekkel szerelték fel az intézményeket

– sorolta az államtitkár.

Hangsúlyozta, a számok is azt mutatják, hogy hazug az a narratíva, amelyet a főváros vezetése évek óta épít, miszerint a kormány elengedte a budapestiek kezét, elengedte a budapesti emberek ügyét. 

– Ennek épp az ellenkezője igaz 

– jelentette ki Takács Péter.

Rozgonyi Zoltán, a Fidesz–KDNP zuglói önkormányzati képviselője kijelentette: a kormány partner abban, hogy javuljon a zuglóiak egészségügyi helyzete. Jelezte, hogy az Egészséges Budapest programban számíthatnak a kormányzat támogatására, korábban már másfél milliárd forintot biztosított a kormány a digitális röntgenberendezésre, illetve a számítógépes rendszer modernizálására. Megjegyezte, hogy korábban a zuglói baloldali városvezetés olyan tervet dédelgetett, amely már a születése pillanatában halálra volt ítélve, ezért valós veszélye volt annak, hogy a forrásokat a kerület elveszítheti.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Venusvi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.