Az áradó Dunán rekedt Pityu, a neszmélyi hajós macska

Még örül is az extra lustálkodásnak.

Forrás: KEMMA2023. 12. 26. 22:11
Forrás: KEMMA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A neszmélyi tiszteletbeli hajóskapitány cica, Pityu közönyösen vette tudomásul, hogy nem mehet ki a partra írja a Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál. A kandúr hat éve él a Hajóskanzen gőzösén, és jó pár árvizet megélt már, így valószínűleg meg sem kottyan neki az újabb extra lustálkodással tölthető vesztegelés. Sőt,

az évek alatt igazi hajós macska lett, aki még egy kis víztől sem riad vissza,

ha szeretett otthonáról van szó. Szaniszló Tibor, a Neszmély kapitánya korábban a lapnak arról mesélt, hogy Pityu még a vízbe is hajlandó volt belemenni, hogy visszatérhessen otthonába.

– Pár évvel ezelőtt volt egy nagyobb árvíz, amikor a Duna kiömlött a partra, és a hajóhoz csak úgy lehetett bemenni, hogy egy darabig térdig gázoltunk a vízben. Pityu pont a parton volt, amikor jött az ár, és mire vissza akart térni, már jó pár méter széles víz választotta el a hajótól. Kíváncsian figyeltük a hajóról, hogy mit fog tenni. Ki kell mennünk érte, vagy megoldja egyedül? Hiszen köztudott, hogy a macskák nincsenek nagyon jó viszonyban a vízzel − idézte fel Tibor, akit meglepett a kandúr reakciója. Pityu ugyanis elkezdett besétálni a vízbe.

Már a lába közepéig érhetett a víz, amikor felugrott a járó korlátra, hogy azon folytassa útját. Azonban a járó lejtett, így pár méter után a korlát is eltűnt a víz alatt. A kandúr azonban nem rettent meg: amikor látta, hogy innen nincs tovább, egy gyönyörűen kivitelezett fejessel beugrott a vízbe, és az utolsó métereket úszva tette meg a hajóig.

Szerencsére most a hajón volt a cica, amikor megérkezett az ár,

így kényelmesen szemlélhette a fedélzetről, hogy lassan, de biztosan ellepi a büfét, majd a játszóteret is a víz. Úgy tudni, Pityut nem zavarja, hogy a hajóra korlátozódik ideiglenesen az élete. A napot főleg evéssel és extra lustálkodással tölti, illetve a szokásos ellenőrző körútját járja végig. Természetesen a cicát nem hagyják egyedül a hajón ilyenkor sem. Valaki mindig a fedélzeten van, és gondoskodik a kis kedvencről.

Borítókép: Pityu macska (Fotó: KEMMA/Olvasói felvétel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.