Az árvíz senkit nem kímél: A Duna áradása miatt költöznie kellett a Petőfi rádiónak

Átmenetileg újra az óbudai stúdióból szól a rádió.

Forrás: MTI2023. 12. 27. 22:32
null
Budapest, 2022. április 2. Az autizmus világnapja alkalmából kék fénnyel megvilágított A38 Hajó Budapesten 2022. április 2-án. Az ENSZ kezdeményezésére 2007-ben április második napját az autizmus világnapjává nyilvánították. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

El kellett hagynia az A38-at a Petőfi Rádiónak – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel. A Duna magas vízállása miatt a Kunigunda útján álló gyártóbázison készülnek a következő napokban a Petőfi Rádió műsorai. Az intézkedést a munkatársak és a műsorszolgáltatás biztonsága tette szükségessé, az A38 Hajón lévő stúdiók infrastruktúráját a levonuló árhullám nem veszélyezteti – írták.

A 700 centimétert meghaladó vízszint miatt 

lehetetlenné válhat az A38 biztonságos megközelíthetősége a budai alsó rakpartról,

 ezért a hét végéig ismét az MTVA székházában lévő stúdiókból szól a Petőfi Rádió – hangsúlyozták.

Az áthelyezés feltételei műszaki és műsorkészítési oldalról is biztosítottak, így az adások zavartalanul folytatódnak, és a hallgatók továbbra is élvezhetik a Petőfi Rádió műsorát.

A hajó elhagyása csak átmeneti, a kényszerű átköltözés nem érinti a műsorszolgáltatást, de a munkatársak és az adásbiztonság mindenek felett áll – jelezték.

Az árhullám levonulása után ismét az A38 Hajón készülnek a Petőfi Rádió műsorai.

Borítókép: A38 hajó (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.