Az ukrán háború mérlege: több mint egymillió menekült, nyolcvanmilliárd forintnyi segítség

A kormány nemcsak segítő kezet nyújt a a bajban, hanem tesz a békéért is.

2023. 12. 12. 10:47
null
Beregsurány, 2022. március 24. Az orosz-ukrán háború elõl Ukrajnából menekülõ emberek a beregsurányi polgármesteri hivatalból kialakított segítségponton 2022. március 24-én. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 1,2 millió ember menekült el határainkon keresztül Ukrajnából, ahol második éve tart a háború – közölte Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő közösségi oldalán úgy fogalmazott, a segítségpontokon, pályaudvarokon, karitatív szervezeteknél több mint hatszázezren kértek és kaptak valamilyen segítséget. Ötezer fölötti gyermeknek biztosítja a magyar állam az oktatáshoz jutását térítésmentesen, és a tavalyi évhez hasonlóan az idén nyáron is több turnusban több ezer ukrán gyerek táboroztatását biztosította. 

– Hazánk történetének legnagyobb humanitárius akciója több mint nyolcvanmilliárd forintot tesz ki, a magyarországi karitatív szervezetek pedig eddig összesen mintegy ötezer tonna adományt juttattak a határon túlra, melynek értéke közel 13 milliárd forint – sorolta, hozzátéve, az év során többször megfordult segélyszervezetnél, családoknál, iskolákban. – Ezúton is köszönöm az ott dolgozók kitartó, áldozatos munkáját – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra, aki jelezte, a kormány nemcsak segítő kezet nyújt a a bajban, hanem tesz a békéért is. 

– Mert ez az egyetlen út, az egyetlen megoldás! Reméljük Európa is magára talál és háború helyett békére fog törekedni – szögezte le a kormányszóvivő. Mint fogalmazott, ahol baj van, ott a magyar segítség.

Borítókép: Az orosz–ukrán háború elől Ukrajnából menekülő emberek a beregsurányi polgármesteri hivatalból kialakított segítségponton (Fotó: MTI/Balázs Attila)


 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.