Budapest ikonikus villamosvonalát is leállították az árvíz miatt

Országszerte útlezárásokra kell számítani a magas vízszint miatt.

2023. 12. 27. 7:27
null
Budapest, 2013. november 30. A 2624-es pályaszámú nosztalgiavillamos érkezik a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtérre 2013. november 30-án. Harminc éve közlekedett utoljára Nagytétény villamosa, a 43-as villamos. Az évforduló alkalmából szervezett emlékdélutánon nosztalgiavillamos és nosztalgia-autóbusz közlekedett a Széll Kálmán tér és Budafok kocsiszín között a 18-as és a 47-es villamos vonalán. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna magas vízállása miatt a 2-es villamos a Széchenyi István tér és a Boráros tér között, a 2B és a 23-as villamos a Jászai Mari tér és a Boráros tér között nem közlekedik. A 4-es a 6-os villamos, a 15-ös autóbusz, illetve az M1-es, az M2-es, az M3-as és az M4-es metró igénybevételét ajánljuk – írta ma reggel közösségi oldalán a BKK. Nem csak Budapesten okoz fennakadásokat a magas vízszint, és nem csak a turistalátványosságnak számító kettes villamos vonalát kellett lezárni miatta. 

Az Útinform tájékoztatása szerint az áradások miatt több utat is lezártak országszerte: Pest vármegyében a 12125-ös jelű,  Ipolydamásd országhatárhoz vezető utat teljes hosszában, Komárom-Esztergom vármegyében a 11326-os jelű, Esztergom–Országhatár összekötő út rakparti, az 1-es kilométer és a 2-es kilométer közötti szakaszát a Duna áradása miatt, Vas vármegyében, a Répce folyó áradása miatt a 8631-es jelű, Vasegerszeg-Nagygeresd összekötő utat, Nagygeresd és a 86-os főút között, Nógrád vármegyében, 2209-es jelű, a határhídhoz vezető utat, Őrhalomnál az Ipoly áradása miatt.

De vannak jó hírek is, átadtak a forgalomnak több új utat is: Nógrád vármegyében, Bátonyterenyénél a 23-as főút új elkerülő szakaszát, a Kisterenye és Bátonyterenye közötti összekötő utat, illetve a Maconkára vezető összekötőút egy újabb szakaszát. Emellett pedig Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a 26-os főút elkerülő szakaszán a 260-as főútat Kazincbarcika, Berente és Sajószentpéter között, az M3-as autópályán, a 187-es kilométernél lévő M35-ös autópálya csomópontjában pedig új felhajtóágat nyitottak meg Vásárosnamény felé. Ugyanebben a csomópontban, akik az M3-ason Budapest felé haladnak, már le tudnak hajtani az M35-ös autópályára, Berettyóújfalu irányába. 

Az ünnepi kamiontilalom ma este 22 óráig lesz érvényben. Valamint szilveszterkor december 30-án 22 órától, január 1-jén 22 óráig tart majd – olvasható az Útinform oldalán. 

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.