Lövések dördültek Budaörsön

Őrizetbe vettek egy férfit.

2023. 12. 06. 17:01
null
Fotó: Sagyibó Melinda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt utcán fegyverezték le a rendőrök azt a 33 éves férfit, aki előzőleg budaörsi lakása erkélyéről üvöltözve lövéseket adott le, 75 centis kardját is lefoglalták – olvasható a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook-posztjában.

Mint írják, már 2023. december 4-én délelőtt indult a buli az albérletben. 

M. Ádám alapozásként – bömbölő zenével a háttérben – sűrűn emelgette a szeszes poharat, később kilépett az erkélyre, ahonnan artikulálatlanul üvöltözni kezdett, kardjával hadonászott, gáz- és riasztófegyverével több lövést adott le céltalanul. A fegyvere mellé betársított karddal felszerelkezve vette aztán nyakába a várost.

A riasztott egységek a Kamaraerdei úton látták meg. Mellényének zsebéből fegyvere, kabátja alól a kard markolata lógott ki. Hiába hangzott el, a határozott rendőri felszólításnak nem engedelmeskedett, zavart, kiszámíthatatlan viselkedése közben 

fegyvere felé nyúlt, ezért azonnali reakcióra volt szükség: az egyik intézkedő rendőr előkapta szolgálati lőfegyverét, és leadott egy figyelmeztető lövést.

Pillanatok alatt ártalmatlanná tették, majd megbilincselve előállították.

Drogtesztje és alkoholszondája is pozitív eredményt hozott. Kihallgatásán nem tagadta az erkélyjelenetet, a többire nem emlékezett tisztán.

Az őrizetbe vett M. Ádámot fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsították meg, letartóztatásáról a bíróság dönt.

Borítókép: Az elfogás (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.