Tömegverekedés a migránsok között – a rendőrfőnök szerint ez teljesen normális + videó

Egyik tömegverekedés követte a másikat, kések is előkerültek a befogadóközpontban.

2023. 12. 06. 15:54
Federal police seize migrants who entered the country without permission
Federal police seize migrants who entered the country without pe Fotó: PATRICK PLEUL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt héten több száz migráns csapott össze egy berlini menekültügyi központban Németországban. Többen megsérültek, és mintegy száz rendőrnek kellett közbelépnie, hogy megakadályozzák a helyzet súlyosbodását. 

A tömegverekedést állítólag az váltotta ki, hogy az ételosztásnál többen megpróbáltak tolakodni a sorban, de a szíriaiak és a törökországi kurdok közötti nézeteltérések is hozzájárultak a konfliktus kialakulásához, írja a Document norvég hírportál. 

A rendőrségnek végül sikerült rendet tennie, de néhány órával később újabb konfliktus tört ki, akkor az egyik bevándorló egy kést is előrántott, és rasszista bekiabálásokat lehetett hallani. A HLN belga hírportál arról beszámolója szerint Stephan Weh rendőrfőnök úgy nyilatkozott, hogy erősebb biztonsági személyzetet szeretne a befogadóközpontokba. 

– Nem lehet a rendőrség feladata, hogy állandóan beavatkozzon, mert valaki kést ránt, amikor ételt kap – mondta. 

– Teljesen normális, hogy konfliktusok alakulnak ki. Amikor különböző kultúrák és vallások élnek ugyanazon a területen, számolnunk kell azzal, hogy nézeteltérések lesznek

– tette hozzá a rendőrfőnök.  

 

Borítókép: Illegális migránsokat ellenőriz a német szövetségi rendőrség egyik tisztje a német–lengyel határ közelében (Fotó: DPA/AFP/L. Patrick Pleul)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.