Elsőfokú riasztást adtak ki majdnem az egész országra

Tartós, sűrű ködre lehet számítani.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat2023. 12. 20. 11:42
null
Cered, 2023. október 18. Ködös táj Cered közelében 2023. október 18-án. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma sűrű és tartós ködre lehet számítani szinte a teljes ország területén – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ma egy gyenge hidegfront miatt a legtöbb helyen – várhatóan a délelőtti órákban – jelentősen javulnak a látási viszonyok, azonban helyenként tartósabban megmaradhat a köd, főleg a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban (Borsod, Szabolcs, Hajdúság térsége), valamint a derült tiszántúli tájakra is ráhúzódhat – közölték.

Éjjel az említett dunántúli és északkeleti tájakon ismét terjeszkedhet a köd

– hangsúlyozták. Hozzátették: a köd, illetve a rétegfelhőzet csütörtökön jellemzően megszűnik.

Csütörtökön az észak felől érkező gyenge csapadékzónából előbb az északi határnál, a délután második felétől pedig az Északi-középhegységben vegyes csapadék is megjelenhet (havas eső, hegycsúcsokon gyenge, legfeljebb pár centis hóréteget képző havazás) – tájékoztatnak.

Négy vármegyén kívül mindenhol elsőfokú – citromsárga – riasztást adtak ki tartós, sűrű ködre.

Veszprém, Komárom-Esztergom, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéken kívül mindenhol számítani kell a ködre – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.