Ezek a legmenőbb koripályák Budapesten

Számos helyszín közül válogathatnak a jégkorcsolyázni vágyók, viszont nem árt figyelni, milyen idősávba tervezzük a csúszást. Jelentős eltérések lehetnek ugyanis az árazásban.

Forrás: Világgazdaság2023. 12. 06. 23:12
null
Budapest, 2023. november 20. Korcsolyázók a Városligeti Mûjégpályán 2023. november 20-án. Ezen a napon megkezdõdött a korcsolyaszezon Magyarország egyik legnépszerûbb télisport-helyszínén, a Városligetben. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gombamód megszaporodtak a téli szezon kezdetével a korcsolyapályák Budapesten, számos műjégpálya közül válogathatnak ennek a szezonális szórakozásnak a szerelmesei. Pénz szempontjából azonban nagy eltérések lehetnek árban pálya és pálya között. A Világgazdaság összeállításából kiderül, hol és mennyiért korcsolyázhatunk idén a fővárosban.

Az egyik legikonikusabb budapesti jégpálya az 1870 óta működő Városligeti műjégpálya, amely idén november 20-án nyitott meg. Hat év alatt a belépés díjtalan, a felnőtt jegy normál időszakban 3000 forint, a diák/nyugdíjas 2000 forint, de vannak különböző családi és csoportos jegyopciók, bérletek is.

(Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Az októberben megnyitott Jégkert, avagy a Budai Jégpálya szintén a hűvösebb hónapokra alakul át a II. kerületi Széna téren – az év további részében egy szórakozóhely, étterem működik a területén. A belépőjegy normál időszakban 2000 forint felnőtteknek, a diák/nyugdíjas/14 év alatti 1500 forint, itt is elérhetők egyéb verziók, mint a nagycsaládos vagy az éjszakai belépő.

A Jégkert (Forrás: Facebook)

A Marczibányi téri Sportcentrum szintén a főváros II. kerületében működik (Marczibányi tér 16.), és november 19. óta itt is üzemel ideiglenes fedett korcsolyapálya. A felnőtt napi jegy 2500, a diák/gyermek/nyugdíjas jegy 2100 forint. A belépés itt 18 óra után olcsóbb: 2200 és 1800 forintra csökken.

A Vasas Jégcentrum (IV. kerület, Homoktövis utca 1.) esetében indulás előtt mindenképp érdemes ránézni az intézmény honlapjára, mert itt bizonyos idősávok vannak kijelölve az amatőr korcsolyázóknak, a nyitvatartás további részében oktatás és edzés folyik. A felnőtt belépő hétköznap 2100 forint, a diák/nyugdíjas jegy 1700 forint, de hétvégén 3150 és 2600 forintra emelkedik.

Aki a Kőbányai jégpályára indul (X. kerület, Ihász utca 24.), annak is fontos ellenőriznie a honlapon, milyen időpontokat jelöltek ki a közönségkorcsolyázásra, mert egyébként felnőttek, óvodák, egyesületek tanulnak, edzenek a pályán. A felnőtt jegy 800, a gyerek jegy 350 forint.

A Kőbányai jégpálya (Forrás: Facebook)

A Mátyásföldi Jégcsarnokban (XVI. kerület, Újszász utca 47/G) szeptember 1-jétől április 30-ig minden vasárnap, alkalmanként pénteken vagy szombaton, illetve ünnepnapokon korizhatnak az amatőrök – például most pénteken 20 órától jégdiszkót rendeznek, szombaton 16-tól pedig a pedagógusoknak adnak lehetőséget a korcsolyázásra.  A felnőtt jegy 2500, a diák/nyugdíjas/gyerek jegy 2000 forint.

November 24-én nyitott és február 29-ig tart nyitva a főváros egyik legkülönlegesebb jégpályája, a Csepeli Jégpark a XXI. kerületi Szent Imre téren. Ez a több mint 2000 négyzetméteres, fantasztikus panorámájú pálya egy nagyobb és két kisebb tanulópályából áll, amit az országban egyedülálló módon 250 méternyi jégfolyosó köt össze. Csepeli lakosoknak 1200 forint/fő, nem csepelieknek pedig 2000 forint/fő a belépő.

A Csepeli jégpark (Forrás: Facebook)

Jégpályát találhatunk a Bókay Kertben is (XVIII. kerület, Szélmalom utca 33.) a Bókay Karácsony programsorozat részeként, ez 2024. február 18-ig várja a csúszkálás szerelmeseit. Belépődíj 1800 forint/fő, kerületi lakosok számára 1000 forint/fő.

Az Advent Óbudán programjai mellé szintén felépül a koripálya is, amely december 1-jétől a Fő téren és a Békásmegyeri Piacon is ingyenesen várja a kisebbeket és a nagyobbakat. A Városháza Parkban (V. kerület) január 7-ig működik a Jégfolyosó, ahova a belépőjegy 1950 forint.

Az Advent Bazilika eseményeit is színesíti az V. kerületi Szent István téren felállított korcsolyapálya, ahol

minden nap 17 órától várják a 12 éven aluliakat, akik ingyen korizhatnak.

Jégpálya a Bazilikánál (Fotó: Kallus György/Világgazdaság)

A főváros egyik legnépszerűbb szabadtéri szórakozóhelyén, a Budapest Parkban (IX. kerület, Fábián Juli tér 1.) a nagyszínpadhoz tartozó táncteret alakítják át idén is korcsolyapályává, amely december 1-jétől 2024. február 4-ig a korábbinál nagyobb területtel áll nyitva a csúszkálni vágyók előtt. A felnőtt jegy normál időszakban (hétfőtől csütörtökig, kivéve a téli szünet) 2499 forint, a diák/65 év feletti/pedagógus jegy 1999 forint, kerületi lakosoknak 299 forint (+220 forint kezelési költség mindegyik esetében).

Jégpálya a Budapest Parkban (Forrás: Facebook)

A Westend Tetőkertben (VI. kerület, Váci út 1–3.) november 17. és december 31. között karácsonyi ételek és italok, jégkorcsolyapálya, mesebeli körhinta és karácsonyi fűtött sátor garantálja az ünnepi hangulatot. A jégpálya 10 év alatti gyerekek számára, valamint érvényes VI. vagy XIII. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenesen használható. A belépő 10 éves kor felett 1500 forint, és a Westendben levásárolható.

Borítókép: A Városligeti műjégpálya (Forrás: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.