Gyurcsány újabb feladatokat adott Karácsonynak

Szerinte ebben az időszakban segítenie kell a főpolgármesternek, hogy mutassák meg, milyen erényeik vannak.

Forrás: Origó2023. 12. 19. 21:09
Forrás: ATV
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc az ATV stúdiójában ismét feladatot osztott ki Karácsony Gergelynek. Ez nem lehet véletlen, a baloldal legerősebb pártja ugyanis a DK, a támogatásának pedig komoly ára van, és amennyiben újabb öt évig szeretne főpolgármester maradni Karácsony Gergely, ahhoz az elvárásokat teljesítenie is kell – írja az Origó.

Idén márciusban a Spirit FM műsorában igyekezett Gyurcsány Ferenc ráébreszteni Karácsony Gergelyt, hogy van egy majdnem kétmilliós város, amelynek szerinte a kétharmada elutasítja Orbán Viktor rendszerét, és amelynek van

egy hozzánk közel álló főpolgármestere, aki viszont ebbe a küzdelembe nem viszi bele a várost.

A DK elnöke szerint ugyanis ez lenne Karácsony Gergely „hazafias kötelezettsége”.

Az Egyenes beszéd tegnap esti adásában Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy szerinte „ezzel a kormánnyal szemben más politikát kell követni”.

Mindig úgy tesszük föl a kérdést természetesen, hogy az adott helyzetben ki jelenti a legjobb megoldást? Egyikünk sem tökéletes, valószínűleg úgy láttuk, hogy az adott helyzetben Karácsony Gergely a legjobb megoldás

– jelentette ki a DK elnöke. Arra a kérdésre, hogy végső soron elégedettek-e azzal a politikával, amit a főpolgármester képvisel, illetve támasztottak-e bármilyen feltételt a támogatásukért cserébe, Gyurcsány Ferenc kitérő választ adott.

Nekem ebben az időszakban már az a dolgom, hogy abban segítsek a főpolgármesternek, hogy azt mutassuk meg, hogy milyen erényeink vannak nekünk közösen

– fejtegette a DK vezetője. Gyurcsány Ferenc 2019-ben még azon az állásponton volt, hogy Karácsony Gergely mögül „elment a támogatás”, és pártjával inkább Kálmán Olgát támogatták a főpolgármester-jelöltek közül az ellenzéki előválasztáson.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc az ATV stúdiójában (Forrás: ATV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.