Novák Katalin ajándékot csomagolt hajléktalanoknak

Az államfő szerdán részt vett a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) adventi programjában.

Forrás: MTI2023. 12. 06. 20:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A karácsonyi készülődés idején még többet gondolunk azokra, akik szükséget szenvednek – mutatott rá közösségi oldalán Novák Katalin.

Az államfő csomagok összeállításában segített az MRSZ budapesti központjában, amelyeket

a szeretetszolgálat munkatársaival együtt vitt el a Tiszta Forrás Alapítvány Református Hajléktalanmisszióhoz.

Novák Katalin segítségével az elkészített csomagokba készételek, konzervek, sós harapnivalók, csokoládé és szaloncukor, immunerősítő készítmények és pipere eszközök kerültek.

Az államfő a segélyszervezet zöld kabátjában érkezett a helyszínre, a csomagolás közben a szeretetszolgálat adventi programjairól kérdezte a szervezet munkatársait. Az ajándékok összekészítése után a szeretetszolgálat mikrobuszával indult tovább a hajléktalanszállóra.

 

Gyermekek tízezreit támogatják

Az MRSZ tájékoztatása szerint a téli hónapokban Kárpát-medence-szerte több mint tízezer nehéz körülmények között élő embert szeretnének támogatni különféle programjaikkal.

Kívánságlistájukkal valóra váltják 1358 gyermek karácsonyi álmát,

legalább négyezer Nyilas Misi Pakk cipősdobozt juttatnak el decemberben nevelőszülőknél élő és határon túli gyermekekhez, a Szeretetdoboz akcióval pedig várhatóan hatezer családnak és idős embernek biztosítanak tartós élelmiszereket.

A téli krízisidőszakban 125 család számára adományoz tüzelőt a karitatív szervezet, az utcán élőket pedig melegétel-osztásokkal, élelmiszercsomagokkal, teajárattal segíti a leghidegebb napokon a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Borítókép: Novák Katalin (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.