Edina 2024. február 26.
logo

Ikonikus belvárosi épülettől akar megszabadulni a baloldali önkormányzat

Magyar Nemzet
Forrás: Délmagyarország
2023.12.11. 16:43 2023.12.11. 16:48
Ikonikus belvárosi épülettől akar megszabadulni a baloldali önkormányzat

Árverésen értékesítenék Szeged egyik ikonikus ingatlanát, a licit 273 millió forintról indul. A Délmagyarország ugyanis úgy értesült, hogy a Szegedi Közlekedési Kft. egyik, a Szeged belvárosában található, Dózsa utcai ingatlanát adná el a városi önkormányzat. Az előterjesztést a pénteki közgyűlésen tárgyalják majd meg a képviselők.

Úgy tudni, az előterjesztést Kovács Tamás gazdasági alpolgármester viszi be a pénteki városi közgyűlés elé. Ez alapján a Dózsa utcai épületegyüttes panzió épületrésze már egyáltalán nem termel jövedelmet, a parkoláshoz szükséges technikai eszközök elavultak, és a fűtési rendszert is fel kellene újítani, ami viszont túl sok pénzbe kerülne.

Az épületből jövő év elején a parkolási ügyfélszolgálat átköltözik a társaság Zrínyi utca 4–8. szám alatti épületébe, ezzel pedig az épületet teljesen lezárják.

Az épületen egyébként 800 millió forintos jelzálogjog van, ami megszűnik az év végén. Az ingatlan forgalmi értéke 273 millió forint, és nyilvános pályázaton licitálással akarják meghirdetni.

Borítókép: Az épület (Fotó: Délmagyarország/Gémes Sándor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.