Ikonikus belvárosi épülettől akar megszabadulni a baloldali önkormányzat

Túl sok pénzbe kerülne felújítani.

Forrás: Délmagyarország2023. 12. 11. 16:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Árverésen értékesítenék Szeged egyik ikonikus ingatlanát, a licit 273 millió forintról indul. A Délmagyarország ugyanis úgy értesült, hogy a Szegedi Közlekedési Kft. egyik, a Szeged belvárosában található, Dózsa utcai ingatlanát adná el a városi önkormányzat. Az előterjesztést a pénteki közgyűlésen tárgyalják majd meg a képviselők.

Úgy tudni, az előterjesztést Kovács Tamás gazdasági alpolgármester viszi be a pénteki városi közgyűlés elé. Ez alapján a Dózsa utcai épületegyüttes panzió épületrésze már egyáltalán nem termel jövedelmet, a parkoláshoz szükséges technikai eszközök elavultak, és a fűtési rendszert is fel kellene újítani, ami viszont túl sok pénzbe kerülne.

Az épületből jövő év elején a parkolási ügyfélszolgálat átköltözik a társaság Zrínyi utca 4–8. szám alatti épületébe, ezzel pedig az épületet teljesen lezárják.

Az épületen egyébként 800 millió forintos jelzálogjog van, ami megszűnik az év végén. Az ingatlan forgalmi értéke 273 millió forint, és nyilvános pályázaton licitálással akarják meghirdetni.

Borítókép: Az épület (Fotó: Délmagyarország/Gémes Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.